Wij willen de flops weten

Elk jaar is er tussen oktober tot en met januari een toename van persberichten en daarop gebaseerde artikelen over het thema “voorspellingen”. Een aantal keren heeft ISP Today daar aandacht aan besteed. We doen dat nu nog een keer, maar dan vanwege een leuke variatie verscheen.

Een Duitse publicatie over cloud kwam gisteren met interview met een medewerker van Infosys. Infosys is vooral bekend van outsourcing trajecten. Dat is een markt waar ISP Today amper over schrijft. Het bedrijf is vorig jaar een keer genoemd, toen ging het over de zoektocht naar nieuwe markten en klanten waar ook dit soort ondernemingen werk van moet maken.

Het interview ging daar niet over. Dat ging over “voorspellingen voor het jaar 2018”. Daar is niets spannends aan, de meeste punten zijn al minimaal honderd keer elders genoemd. Er zat echter een vraag bij die afweek en waarop het antwoord ook anders dan verwacht was. Die vraag luidde (vertaald) “wat gaan de technologie flops van 2018 worden?” Dat is in elk opzicht een goede vraag. De geïnterviewde is werkzaam bij Infosys en de andere vragen gingen over cloud. Je zou dan verwachten dat alle flops ook cloud gerelateerd zijn. Niet dus. De krimpende markt voor gewone computers en storage (want cloud?) werden in een adem als eerste genoemd. Wearables als tweede groep.

Je kunt vraagtekens zetten bij de bewering dat een al langer krimpende markt (desktops en dergelijke) een flop is. Het antwoord daarop is vast een discussie waard. Wat je ook kunt doen, alleen of met collega’s, is de vraag te betrekken op je eigen business. Je begint dan door een stap terug te doen in de tijd. De vraag daar bij hoort is: “wat is in 2017 niet uitgekomen terwijl we daar hoge verwachtingen van hadden”. Vervolgens neem je 2018 als tijdslijn en stelt de vraag “wat zal dit jaar een flop zijn?” Het is een exercitie die leuk en nuttig is. Zeker als je het met meerdere mensen doet, de antwoorden vergelijkt en bespreekt kan het aanleiding geven je eigen business op punten aan te passen.

De vraag is in aangepaste vorm afgelopen jaar tijdens de diverse Channel Connect summits gesteld en leverde toen tot leerzame inzichten en vooral spontane kennisdeling. Om die reden willen wij ook over de flops horen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.