Zalmstra: ‘Flexibeler apparatuur-ontwerp door Internet of Everything’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=UVygLFe5Vao&w=630&rel=0]

Op 22 en 23 mei organiseerde AMS-IX de derde editie van MORE IP in Pakhuis de Zwijger. Eén van de aanwezigen was Ed Zalmstra, Sales Director Benelux bij MRV Communications. Wij vroegen hem naar zijn kijk op het ‘Internet of Everything’.

Meer flexibiliteit
“Het ‘Internet of Everything’ is ook iets wat wij zien en het betekent dat wij als infrastructuurleveranciers apparatuur anders moeten gaan ontwerpen of flexibeler moeten maken,” vertelt Zalmstra. “De impact van de veranderingen vereist dat wij ook aanpassen, om het dynamische patroon op het internet op een zo veilig mogelijke manier te kunnen faciliteren.”

‘Slimme’ apparatuur
Zalmstra ziet dat doordat het internet en de applicaties daarop zo hard groeien, je niet meer kan volstaan met het neerzetten van wat hardware. “Die apparatuur moet weten wat er op het internet gebeurd en daarop een aanpassing kunnen maken. Klanten moeten flexibel kunnen zijn in afnemen van capacity en het level van security dat ze nodig hebben. Dus de flexibiliteit zit in het netwerk, maar ook de klant moet ermee kunnen omgaan en die flexibiliteit kunnen afroepen. Dat vereist verandering en dat is goed.”

Applicaties
Een door Zalmstra concreet genoemd aspect is application-awareness. “In de nieuwste implementatie van onze switchlijn wordt automatisch bandbreedte toegewezen aan bepaalde flows of applicaties. Neem als voorbeeld Salesforce. Als daarop een hogere SLA is afgesproken en er komt een Salesforce-stream voorbij, dan wordt er automatisch meer bandbreedte toegewezen.”

Luisterend oor
De ‘call to action’ om dit sectorbreed te implementeren trekt Zalmstra naar zichzelf toe. “Die call to action ligt bij ons, waarbij we goed moeten luisteren wat klanten willen. Dat moeten we zo goed mogelijk vertalen in oplossingen die de markt nodig heeft.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.