Zomer-interview: Rein de Jong over innovatie en proactief acteren in de sector

Voor dit zomer-interview vroegen we Rein de Jong naar zijn kijk op management en de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinesector nu hij sinds kort Senior Regional Sales Manager Benelux bij Brocade is.

Op de vraag wie hij als persoon is en wat zakelijk gezien zijn sterke eigenschappen zijn, vertelt De Jong dat hij een ondernemende persoonlijkheid is. “Ik neem graag het voortouw in veranderingen welke moeten leiden tot vooruitgang en verbetering. Verandering is zeker binnen onze industrie de enige constante factor en dat maakt het leuk om samen met een goede groep mensen deze ambitieuze zaken aan te pakken en succesvol te maken. Met de juiste mensen aan boord van het schip hebben ben ik denk ik goed in staat iedereen dat te laten doen waar ze het beste in zijn en dus ook vaak het meeste plezier aan beleven.”

Rein de Jong werkte eerder als General Manager bij Green Data Systems en vervulde daarvóór diverse rollen bij Hitachi Data Systems (HDS) op het gebied van onder andere channel management en country management. “Vanuit deze ervaring neem ik duidelijkheid en pragmatisme mee, welke in mijn geval tot uiting komen in een ‘can do’ mentaliteit. Natuurlijk zijn er hobbels op de weg maar het is mooi om deze in een gezamenlijk inspanning te overwinnen. Ik geloof in een heldere eenvoudige strategie en visie die iedereen begrijpt en onderschrijft. Alle zaken welke mogelijk tot problemen kunnen leiden zijn terug te relateren naar die strategie en zijn dus al voor meer dan de helft opgelost. Als je dit steeds blijft doen merk je dan mensen uit je team tot verbluffende dingen in staat zijn en dat jezelf alleen nog maar een katalysator bent van het proces.”

Nederland speelt volgens De Jong een uiterst belangrijke rol en moet door innovatie en slagvaardigheid deze positie vasthouden en verstevigen.” Nederlanders zijn ondernemend en dat helpt om steeds te vernieuwen en bedrijven in staat te stellen het op een steeds snellere, veiligere en eenvoudigere beschikbaar hebben van functionaliteit in welke vorm dan ook zoals applicaties, infra, connectiviteit en hierdoor zich meer op hun core-business te kunnen richten. Meer en meer zullen bedrijven deze processen (gedeeltelijk) willen overlaten aan ISP’s CSP’s met gespecialiseerde Datacenters. Het is daarbij belangrijk om  naast een flexibele houding  ook de kosten te verlagen en voorspelbaar te houden.”

“Flexibiliteit en kosten zijn extreem belangrijk voor deze sector,” legt De Jong uit. “SDN en NFV zijn ontwikkelingen waarmee we met z’n allen de status quo in de netwerkwereld kunnen doorbreken. Wij zijn voor het bedrijfsleven een goede gesprekspartner om ‘chocola’ te maken van deze containerbegrippen en dus de theorie met de praktijk te laten aansluiten. Een afrekenmodel dat schaalt met de behoefte van de klant, waarbij producten kunnen worden gewisseld, teruggegeven, uitgebreid of geheel worden gestopt zonder grote consequenties, is volgens mij hét ideale model voor ISP’s, CSP’s en andere bedrijven in onze sector.”

“Als Brocade moeten en willen wij veel meer vertellen over wat er allemaal al kan en mogelijk is SDN, NFV maar ook zeker niet te vergeten onze volledige lijn van high available Ethernet Fabric Switches welke de jarenlange ervaring in SAN Fabrics volledig incorporeert voor ethernet en dus IP Storage en tussen servers in datacenters onderling. De beschikbaarheid is zo essentieel geworden omdat VM’s en applicaties met elkaar data uitwisselen en dat de voorspellingen zijn dat dit tot wel 80% van alle dataverkeer gaat zijn versus wat er naar buiten de DC’s zal gaan.”

“Vaak wordt een verhuizing van een datacenter uitgesteld, omdat men niet wil dat hun klanten zonder datatoegang komen te zitten. Waar nog niet iedereen zich bewust van is, is dat het ook mogelijk is om stapsgewijs te verhuizen, zodat de eindgebruikers er nauwelijks iets van merken.”

“Wij als leverancier zien het als onze taak en plicht om te informeren en adviseren. Dan komen we allemaal verder. Het gebruik van open standaarden is voor Brocade is hiervoor een belangrijke component waardoor er ook in heterogene omgevingen gebruik kan worden gemaakt van de nieuwste technologieën.”

De Jong denkt dat open staan voor verandering en reageren op de nieuwe mogelijkheden belangrijk is voor de Nederlandse onlinesector. “De sector is cruciaal en essentieel voor het functioneren van tegenwoordig  zowat ieder bedrijf en heeft hierdoor de morele verplichting innovatief en proactief te acteren op de mogelijkheden die zich aandienen zoals bijvoorbeeld het adopteren van Software Defined Networking, Network Functions Virtualization ter completering van de infrastructurele virtualisatieslag welke de IT-industrie heeft gemaakt.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.