2013 wordt jaar met leuke ontwikkelingen

Het jaar 2012 was voor mij en AVM een bijzonder jaar, ondanks alle ontwikkelingen in de markt hebben wij het dit jaar super gedaan. We breiden in de BeNeLux steeds verder uit en de visualiteit van onze producten wordt steeds beter.

De voorzichtige doorbraak van IPv6 rond de tweede IPv6 World Day vind ik persoonlijk een belangrijke stap voorruit in de juiste richting. Dat we er nog lang niet zijn staat buiten iedere discussie, maar het begin is nu duidelijk gemaakt. In 2011 zag je na de eerste IPv6 World Day dat velen weer afstapten van IPv6. In 2012 is deze trend duidelijk anders, de meesten die overstapten zijn ook bij IPv6 gebleven.

IPv6 Traffic 2012 Bron: https://www.ams-ix.net/technical/statistics/sflow-stats/ipv6-traffic

2013 gaat een jaar worden met leuke ontwikkelingen op meerdere gebieden. Ik denk hierbij aan de invoering van Vectoring binnen de VDSL wereld, een techniek die niet zonder slag of stoot succesvol zal worden in de markt. Daarnaast zullen binnen de FTTH wereld de aanbiedingen van 1 Gbit steeds vaker verkocht gaan worden. Beide zaken bieden kansen voor hardware- en software leveranciers.

Door de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technieken op het kopernetwerk en de snelheden op het gebied van FTTH is er in 2013 voldoende werk om de breedband markt in Nederland verder uit te bouwen en daarmee weer mee te draaien in de top 5 van breedband aanbieders in de wereld.Eric van Uden
is sales manager bij AVM.