‘2015: Focus op je onderscheidend vermogen’

Tussen 17 december en 9 januari laten we op ISP Today experts uit de Nederlandse Internetsector aan het woord over de ontwikkelingen in het afgelopen jaar en blikken we vooruit op 2015. Vandaag Arno Vis, CEO bij Openprovider. Zijn belangrijkste ontwikkeling: de consolidatie in de hostingsector.

Overnames
“De consolidatie in de hosting branche is nu echt aan het losbarsten. Dit jaar zijn een aantal van onze grotere klanten overgenomen door nog grotere partijen. Argeweb door KPN, CloudVPS door IT-ernity en WideXS door IS om er maar een paar te noemen.”

Samenwerkingen
“Ik denk dat dit een gezonde ontwikkeling is in het volwassen worden van de markt. Ook aan de inkoopkant zie je dat partijen steeds meer gaan samenwerken. Holland strikes Back en de Nawas straat zijn goede voorbeelden daarvan.”

Versnelling
“In 2015 zal deze ontwikkeling denk ik versneld doorzetten. Op het moment dat er meerdere partijen met een omzet van 20-100 miljoen ontstaan zijn, denk ik dat nog grotere private equity partijen hun slag gaan slaan. In 5 jaar denk ik dat er 3-4 partijen 60-70% van de markt beheersen en dat we een volwassen markt hebben. In de overige 30-40% van de markt zullen diverse nichespelers een goede boterham kunnen verdienen.”

Focus
“Voor 2015 wil ik iedereen succes toewensen met focussen. Focus je op datgene waarmee je je echt kan onderscheiden in de markt en besteed uit aan specialisten wat zij beter en efficiënter kunnen dan jijzelf.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.