‘Applicaties centraal bij definiëren infrastructuur’

Tussen 20 december en 10 januari laten we op ISP Today experts uit de Nederlandse Internetsector aan het woord over het afgelopen jaar. Vandaag deelt Jan Heijdra (Cisco) zijn terug- en vooruitblik met de sector. Zijn belangrijkste ontwikkeling: ‘IT as a Service’.

Standaardisatie en vereenvoudiging

2013 is volgens Heijdra het jaar van ‘IT as a Service’. “Waar we in de voorgaande jaren hebben gezien dat standaardisatie en het vereenvoudigen van de IT hoog op de agenda stonden, zien we dat deze twee focuspunten de opmaat zijn geweest om tot een IT as a Service-dienstverlening te kunnen komen.”

ACI leeft in de markt

“Application Centric Infrastructure is erg positief ontvangen in de markt. Tijdens de Masterclasses SDN die we bij Cisco hebben georganiseerd hebben we gezien dat dit onderwerp leeft in de markt.”

Applicaties centraal

Voor 2014 heeft Heijdra verwachtingen bij ‘converged infrastructuren’, Application Centric Infrastructure, de opmars van flash memory (SSD) en de transitie in datacenter netwerk architectuur. “In 2014 gaan IT-projecten zich focussen op vereenvoudiging, transparantie en applicatie-optimalisatie binnen het datacenter. Applicaties worden centraal gesteld bij het definiëren van ondersteunende infrastructuur.”


Jan Heijdra is Product Sales Specialist Data Center en Cloud bij Cisco. Op internet is hij onder andere te vinden op Twitter en LinkedIn.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.