‘Blijf je dienstverlening verbeteren’

In onze Olypische-zomerserie stelden we de vraag: ‘Wat is het belangrijkste onderwerp waar de sector de komende maanden mee te maken krijgt, moet oppakken en waar ze zich mee zal moeten bewijzen?’ Rick van den Hoogenhof geeft vandaag zijn reactie.

“Als we puur denken in maanden dan verwacht ik niet dat er veel ‘nieuwe’ onderwerpen bij komen. Cloud computing blijft voor ISP’s een hot item, omdat het een enorme groeimarkt is. Partijen die nu pas de overstap gaan maken naar de cloud – of het nu IaaS, PaaS of SaaS is – zijn (te) laat. Partijen die net als wij al vormen van cloud-computing aanbieden zullen zich moeten blijven oriënteren op multi-site hosting en -storage om hier hun dienstverlening te blijven verbeteren. Het is belangrijk om je dienstverlening te blijven verbeteren, omdat onder andere eisen aan continuïteit steeds hoger blijven worden. Dat is niet erg, maar je moet wel een passend antwoord kunnen geven.”

“In het verlengde van hogere uptime-eisen verwacht ik een toename van twin datacenter oplossingen. Die oplossingen zullen kostbaarder en complexer zijn dan infrastructuren die op één locatie draaien. Maar omdat je je RPO en RTO kunt verlagen of zelfs uitsluiten zullen deze oplossingen zich terugverdienen. Ter illustratie van ‘onze’ uptime-eisen: recent heeft Vodafone een storing gehad, waarbij er zowel maatschappelijke als politieke onrust ontstond over het feit dat consumenten dagenlang niet konden bellen omdat een onderdeel van de Vodadone infrastructuur in ‘slechts’ één datacenter stond. Iets langer geleden was er een soortgelijke case bij NS/ProRail.”

“En mijn gouden en zilveren medailles gaan naar:

Goud
Twinq uit Oosterhout. Zij leveren software voor Verenigingen van Eigenaren in een SaaS vorm. Aangezien de software kritiek is voor het goed functioneren van VvE’s bieden zij een ‘unbreakable’ oplossing, in een twin datacenter configuratie.
Wij willen Twinq nomineren omdat ze ‘vooruit’ denken. Ook zij merken dat de eisen van de markt steeds hoger worden en hebben hun dienstverlening daar proactief op aangepast. De markt vroeg daar niet expliciet om maar men is absoluut blij met de extra zekerheid die ze hebben.

Zilver
Boxplosive uit Tilburg.  Het is een jong bedrijf dat middels cloud computing wil innoveren in de retailmarkt. Wij willen Boxplosive nomineren, omdat ze middels cloud computing een revolutie in de retailbranche gaan realiseren. Naast een innovatieve manier van denken zetten zij IT op een slimme manier in.”Rick van den Hoogenhof
is marketeer bij Interconnect, een allround ISP met diensten op het gebeid van datacenters, cloud computing (IaaS), connectivity en hosted telecom.

Rick had geen nominatie voor een bronzen medaille.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.