De 3 eindejaars vragen van ISP Today voor Melchior Aelmans, NLNOG

Traditiegetrouw laat ISP Today aan het eind van het jaar de markt, de lezers, de kenners aan het woord. Dit jaar een willekeurig gekozen groep drie vragen voorgelegd. Als laatste Melchior Aelmans namens Stichting NLNOG

[1] wat heeft jullie zakelijk het meest verwonderd dit jaar (dat mag zowel positief als negatief zijn)?

Wat ons in positief opzicht opvalt is de adoptie van Routing Security door ISPs in Nederland. Met elkaar maken we door het implementeren van een aantal technieken zoals RPKI het internet veiliger en stabieler. Nederland is hier absoluut koploper in en dus iets om trots op te zijn.

[2] was er een bijeenkomst dit jaar die indruk heeft gemaakt, zo ja welke en waarom ?

Er zijn wat ons betreft 2 hoogtepunten geweest dit jaar;
Als eerste de NLNOG day welke wij op 7 september georganiseerd hebben en waar ruim 200 bezoekers kennis uitgewisseld hebben dmv technische presentaties voor en door engineers. Zie https://nlnog.net/nlnog-day-2018/ voor de presentaties en opnames.
En ten tweede de RPKI Lunch medio oktober waar we ideeën uitgewisseld hebben over hoe je Routing Security zou moeten implementeren. Vooral de manier waarop concullega’s elkaar hielpen met tips en tricks was heel leuk om te zien. Een verslagje van deze lunch vind je hier

[3] wat staat er voor 2019 hoog op jullie agenda?

In 2019 gaan we een aantal zaken zeker doorzetten waaronder de NLNOG Day maar er komt ook een dag waarop we zogenaamde expert-sessies gaan organiseren waarbij bezoekers een 1-op-1 sessie kunnen plannen met een expert om over een specifiek onderwerp kennis op te doen.
Maar eerst organiseren we op 18 januari aanstaande de traditionele nieuwjaarsborrel waarvoor je nog kunt registreren.

Hoog op de agenda staat zoals ook dit in 2018 natuurlijk Routing Security. Hiervoor blijven we ons sterk maken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.