‘De zichtbaarheid van de Nederlandse digitale sector’

Tussen 17 december en 9 januari laten we op ISP Today experts uit de Nederlandse Internetsector aan het woord over de ontwikkelingen in het afgelopen jaar en blikken we vooruit op 2015. Vandaag Stijn Grove van DatacenterAdvies. Zijn belangrijkste ontwikkeling: de zichtbaarheid van de Nederlandse digitale sector.

Zichtbaarder
“De belangrijkste ontwikkeling van 2014 is dat de digitale sector steeds meer gezien en genoemd wordt als een belangrijke groeisector. In het nieuws, in het debat, in memo’s en toespraken van ministers. De belangrijkste gebeurtenis in 2014 is hier direct mee gelinkt en is de oprichting van de koepel DINL. De samenwerking tussen de belangrijke spelers in de digitale infrastructuur.

Samenwerking
“Door samen te werken – ontstaan uit onze unieke polder cultuur – is een uniek verband gesmeed waarbij bijna de gehele digitale infrastructuur keten is vertegenwoordigd. Dit zorgt ervoor dat belangrijke thema’s als onderwijs, wetgeving, security en promotie sneller kunnen worden opgepakt en dat we als relatief klein land voorop kunnen blijven lopen.”

Events en acties
“Ik zie dat we in 2015 op deze thema’s een hoop actie kunnen verwachten. In voorbereiding zijn een hoop projecten als de cloud universiteit, betere input op wet en regelgeving, de tweede versie van Holland Strikes back, meer promotie missies en events. Acties waardoor we als bedrijfsleven en overheid constructiever en beter met elkaar samenwerken. En daarnaast verwacht ik in januari meer belangrijk nieuws. Maar daarover dan natuurlijk meer!”

2015: lol
“Allereerst wens ik iedereen een paar dagen zonder e-mail, incidentloze feestdagen met een stabiel netwerk en server omgeving. In 2015 wens ik iedereen groei, groei, groei, genoeg personeel en een hoop lol. Maar ik wil ook iedereen vragen na te denken over de lol die je hebt van de vele open source projecten. Er is een simpele manier om die projecten te helpen en het kost niets. Ga naar https://nlnet.nl/helpmee/ en ondersteun dit goede initiatief.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.