Ga er op uit, laat je gezicht zien!

Afgelopen donderdag organiseerden we onze zogenaamde ‘Drink’ voor klanten, leveranciers, concurrenten en iedereen die ons een warm hart toedraagt of op een andere manier aan ons succes heeft bijgedragen. Nu organiseren we wel vaker bijeenkomsten, maar die hebben allemaal een zakelijk doel. Een partnerdag, een dag met onze top 25 klanten en een dag voor resellers zijn enkele voorbeelden. Maar ergens in ons achterhoofd dook een herinnering op aan vervlogen tijden.

Nieuwe combinaties
Een eenvoudig, gezellig samenzijn, zonder doelgroep, zonder thema, waarbij iedereen door elkaar liep en met elkaar kennismaakt. Omdat onze klanten en relaties van zeer verschillend pluimage zijn, worden er nieuwe combinaties gevonden om zaken te doen. De online kledingwinkel leert een webbouwer kennen, de recruiter komt een klant tegen met een dringende behoefte aan een office assistent en de freelance jurist vind een nieuwe vaste baan. Kortom: er wordt zaken gedaan. En dat is belangrijk! Het succes van onze klanten betekent groei voor ons. Een extra server, een nieuwe domeinnaam en een extra e-mailadres, dat is waar we op draaien.

IT krijgt een gezicht
Maar is dat waar het echt om draait? Natuurlijk speelt het een rol, maar het is gewoon leuk om zichtbaar te zijn als provider. We vinden met z’n allen dat we ontzettende belangrijke diensten leveren, maar de koude werkelijkheid is dat voor veel mensen IT een noodzakelijk kwaad is met ingewikkelde termen. Door het gesprek op gang te brengen tussen klanten, onszelf, leveranciers en anderen leer je elkaar kennen en ben je zichtbaar, je bent geen draadje, lampje en een factuur; je wordt een partner. En dat was het doel van onze Drink, een gezicht krijgen.

Onderling vertrouwen
Hoewel het evenement primair voor onszelf was, hebben wij ook onze concullega’s uitgenodigd. Voor een goed werkend internet is het belangrijk dat techneuten met elkaar overleggen en wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat nogal wat klanten diensten bij meerdere providers afnemen. Steeds minder vaak worden die klanten van het kastje naar de muur gestuurd, maar nog steeds zijn er concullega’s die zich afschermen in zo’n geval en waarbij de gezamenlijke klant de dupe is. Dat draagt niet bij aan het vertrouwen van eindgebruikers in IT dienstverlening. Door bij elkaar te komen en elkaar in een informele omgeving te spreken ontstaat er vertrouwen onderling en dat helpt ons allemaal.

biertje_drink2011

Gezellige bedoening
Omdat ons kantoor, ondanks 100 vierkante meter dakterras, te klein is om al onze gasten te ontvangen werd daarom uitgeweken naar een strandpaviljoen in Bergen aan Zee. Dat ligt tenslotte om de hoek. De vlaggen werden opgetuigd, de polo’s met ons nieuwe logo uit de verpakking gehaald en gespannen werd op de eerste gasten gewacht. Na een uurtje was het een gezellige bedoening met een divers gezelschap. Persoonlijk vond ik het erg leuk dat er een aantal klanten waren van een bedrijf dat wij een jaar terug hadden overgenomen. Die waren nieuwsgierig. Hun frisse blik vertelt je altijd meer over je imago dan een reclamebureau kan.

paviljoen_drink2011

Les voor sales mensen
Het was goed om in deze vorm met onze relaties te praten. Zij zagen een bedrijf dat graag met haar klanten in gesprek gaat en dat was ook de belangrijkste les voor onze sales mensen. Ga er op uit, laat je gezicht zien! Of zoals een oud medewerker twitterde: “was gezellig gisteravond, bedankt voor de uitnodiging.”


 

Sven Visser is één van de oprichters van Cyso en heeft een achtergrond in Sociaal Wetenschappelijke Informatica / Informatiekunde. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse zaken rond administratie, personeel, verkoop en marketing. Sven heeft veel ervaring op het snijvlak van techniek en maatschappij. Dit stelt hem in staat een brug te slaan tussen techniek en mens. In zijn vrije tijd klust hij graag aan zijn huis, loop hij hard en speelt squash.

Naast Cyso is Sven Visser één van de oprichters en secretaris van de DHPA, het platform voor Managed Hosting providers, voorzitter van de beroepenveldcommissie voor de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool Inholland Alkmaar en voorzitter van D66 Alkmaar.

Foto’s: Reinier Sierag