‘Grote groei internetverkeer via mobiele apparaten’

Tussen 20 december en 10 januari laten we op ISP Today experts uit de Nederlandse Internetsector aan het woord over het afgelopen jaar. Vandaag deelt Mark Cooper (AMS-IX) zijn terug- en vooruitblik met de sector. Zijn belangrijkste gebeurtenis: de onthullingen van Edward Snowden over de NSA.

De onthullingen door Edward Snowden kunnen naar mijn mening gezien worden als één van de belangrijkste gebeurtenissen van 2013,” vertelt Cooper. “Dankzij deze onthullingen is een groter publiek zich bewust geworden van de mate waarop het internet en andere communicatiemiddelen afgetapt worden.”

Door Snowden’s onthullingen aan een groot publiek zichtbaar te maken, is de IT- en telecomindustrie zich volgens Cooper meer bewust geworden van hoe het gerepresenteerd en waargenomen wordt. “Ook de uit de onthullingen voortkomende vooronderstellingen en feitelijke onjuistheden hebben tot dit grotere bewustzijn geleid in deze industrie, en niet te vergeten tot een groter inzicht in het belang van open en duidelijke communicatie.”

Voor 2014 verwacht Cooper:

  • Een blijvende focus op informatiebeveiliging en privacy.
  • Grootschalige implementatie en adoptie van clouddiensten en –platforms binnen Europa. Meer mensen en organisaties in Europa zullen van clouddiensten gebruikmaken dan in voorgaande jaren het geval was.

“2014 zal het jaar worden waarop de ‘Internet of Things’ zich verder zal ontwikkelen. Ik verwacht meer ‘smart devices’ te gaan zien, zoals nieuwe ‘wearables’ en geavanceerdere smartphones. Een grote groei van internetverkeer via mobiele apparaten zal dan ook een belangrijke trend worden.”


Mark Cooper is Chief Commercial Officer bij AMS-IX.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.