Internet in 2025: ‘Bewustzijn internet zal veranderen’

Hoe zal het internet eruit zien in 2025? Die vraag stelden we aan verschillende experts binnen en buiten de sector. Vandaag het antwoord van Michiel Steltman, directeur van de DHPA. Volgens hem zal het internet in 2025 zo vanzelfsprekend zijn, dat we het niet eens meer in de gaten hebben.

“Als ik aan het internet in 2025 denk, dan komt het niet meer in me op,” vertelt Steltman. “Het internet zal er gewoon zijn, net als al het andere in onze huidige wereld. Zoals wegen, transport, vliegtuigen, elektriciteit en water.”

“Het internet zal in 2025 dusdanig normaal zijn, dat we waarschijnlijk niet meer in de gaten hebben dat het bestaat. We zullen ons wel van bewust zijn van de applicaties, services , transacties en alle andere dingen die van invloed zijn op ons dagelijks leven. Maar niemand zal meer stilstaan bij het feit dat daaronder ‘een internet’ bestaat.”

Dit is het derde video-item in een serie van vier, over de toekomst van het internet. Wij spraken Michiel Steltman op woensdag 23 mei 2012, tijdens het More IP Event van AMS-IX.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.