Internet in 2025: ‘Mensen staan centraal’

Hoe ziet het internet er volgens jou uit in 2025? Dat vroegen we aan verschillende experts binnen en buiten de sector. Vandaag Tony Bosma, trendwatcher en futurist bij Ordina. Volgens hem wordt de grootste uitdaging om mensen centraal te stellen.

Bosma ziet het toekomstige internet als een hyper-intelligent en contextueel netwerk. “Alles is erop aangesloten en vooral rondom mensen opgebouwd,” vertelt Bosma. “Mensen worden centraal gesteld. Technologie en netwerken zullen zich kunnen aanpassen op de mens. Dat is volgens mij de toekomst van het internet.”

“De grootste uitdaging bij de toekomst van het internet zal die aanpassing zijn. Het gaat niet om overheden of grote bedrijven die bepalen wat er op het internet gebeurt. Het gaat om mensen, over het individu die vrijheid heeft op het internet.”

Dit is het eerste video-item in een serie van vier, over de toekomst van het internet. Wij spraken Tony Bosma op woensdag 23 mei 2012, tijdens het More IP Event van AMS-IX.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.