ISPConnect–WHT BBQ groot succes!

Vorige week woensdag 28 augustus hadden we de jaarlijkse BBQ van ISPConnect. In een eerdere blog liet ik al weten dat we druk bezig zijn met de strategie en de groei van deze enige branchevereniging die ons Nederlands hostinglandschap heeft.

Na een nieuw logo, een nieuwe slogan (ontzorgen – met de kennis van morgen) en nieuwe huisstijl is het tijd om ook echt waarde toe te voegen voor de leden van de branche. Dit gaan we op verschillende manieren doen.

Een van de soms meest onderschatte functie van een branchevereniging, maar ontzettend belangrijk is het opkomen en verdedigen van onze belangen naar de pers en de politiek. Omdat de branche zo gefragmenteerd is, is het zeer belangrijk om  een gezamenlijke spreekbuis te hebben. Denk even aan bewaarplicht, opzegtermijnen en de soms ongrijpbare sprongen van onze leveranciers en partners (ik noem even geen namen). Samen staan we sterk(er)!

Verder vind ik het belangrijk dat we gezamenlijk onderzoek doen. Benchmarking is ontzettend belangrijk. Zo kan iedere provider zien of zij het goed doen in de markt of juist niet. Betaal je niet te veel voor personeel? Heb je veel of weinig hostingpakketten naar het aantal domeinnamen? Klopt het aantal personen in dienst wel bij de omzet? Betaal je niet te veel voor je hardware? Allemaal ontzettend nuttige gegevens waar ISPConnect in kan faciliteren en zal doen. Exclusief voor leden uiteraard.

Verder kan ISPConnect helpen met informatie, juridische zaken, marketing, klachtafhandeling en nog veel meer. Dit doen we door een aantal experts te koppelen aan onze vereniging en in de toekomst ook door interessante lezingen, bijeenkomsten en informatie op de website.

Tenslotte vind ik het netwerken erg belangrijk. Met elkaar, maar ook met leveranciers. De BBQ was daar afgelopen woensdag een uitstekende mogelijkheid toe. Met een grote opkomst was het een echte topmiddag. De organisatie lag in handen van Webhostingtalk en ISPConnect en was deze keer kosteloos voor de hele branche. In de toekomst wordt dit wel weer exclusiever voor leden. Super dat er een aantal sponsors waren die de mooie BBQ mogelijk hebben gemaakt en we hopen natuurlijk dat we er een aantal (aspirant)leden aan over hebben gehouden! Ik vond het gezellig!

bbq2


Gerben van Leeuwen is eigenaar van Argeweb en Amsio. Hij bemoeit zich persoonlijk met (online) marketing en uiteraard de totale bedrijfsvoering en strategie. Gerben heeft onder andere met het concept webmee.tv: het webhosten dichterbij het grote publiek willen brengen en hij blijft zich hier ook voor inzetten. Tevens is hij bestuurslid in het bestuur van ISPConnect.

Dit artikel was op 3 september 2013 op de blog van Gerben te lezen en is met toestemming op ISP Today overgenomen.