SaaS providers kiezen veiligheid

Afgelopen week was van 1 april t/m 3 april de World Hosting Days in het Europapark in Rust, Duitsland. Vorig jaar was er groot uitgepakt door Amsio en ook dit jaar hebben we ons weer aangesloten bij de Dutch Masters of Cloud. Behalve naamsvermelding op het gehele event, was het voor ons belangrijk om met een deel van onze organisatie aanwezig te zijn voor vragen, demonstraties en netwerken. Verder hebben we ook veel geleerd over de markt.

 whd20141

We hadden tijdens deze WHD onze tijdelijke collega’s Veer en Lena op pad gestuurd met 2 iPads om een onderzoek te doen over de hostingmarkt. Hoe kijkt de hostingmarkt nu aan tegen de consolidatie, verschuiving van infrastructuur en welke aspecten vinden zij belangrijk. Daar kwamen een aantal interessante dingen uit!

De resultaten zijn beschikbaar op de blog van Amsio. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat ze een grote consolidatie verwachten binnen de hostingmarkt.

Wat verder opviel is dat webhosting en VPS providers minder happig zijn om naar grote public cloud providers, zoals Amsio, te verhuizen (43,7%) dan SaaS providers (50,1%).
SaaS providers geloven samen met de leveranciers van de hostingwereld het meest in consolidatie, en webhosters het minste.

Verder is opvallend dat Webhosters, IaaS providers, dedicated hosting providers en colocatieproviders de prijs het belangrijkste aspect vinden voor een bedrijf om te kiezen voor een cloudprovider. Leveranciers denken dat Service het meest belangrijk is en SaaS providers geloven dat beveiliging uiteindelijk de doorslag zal geven.

Voor Amsio was het een nuttige WHD. We hebben weer veel gesproken met leveranciers, klanten, concurrenten en partners. Daarnaast vond ik het persoonlijk erg leuk om in een Round Table-setting kennis te maken met Brad Anderson, Vice President van Microsoft Windows Server. Toch leuk dat wij als Amsio daar als enige Nederlandse partij aan tafel zitten.

Volgend jaar weer!


Gerben van Leeuwen is eigenaar van Argeweb en Amsio. Hij bemoeit zich persoonlijk met (online) marketing en uiteraard de totale bedrijfsvoering en strategie. Gerben heeft onder andere met het concept webmee.tv: het webhosten dichterbij het grote publiek willen brengen en hij blijft zich hier ook voor inzetten. Tevens is hij bestuurslid in het bestuur van ISPConnect.

Dit artikel was op 7 april 2014 op de blog van Gerben te lezen en is met toestemming van de auteur op ISP Today gepubliceerd.