Slechte NPS score voor hostingproviders

“De meest aanbevolen hostingprovider van Nederland” is het doel dat Argeweb zichzelf heeft gesteld in 2015. Dat betekent dat je niet alleen kwaliteit moet bieden, maar ook een gunstige prijs moet hebben, goede service moet geven en net het stapje extra moet doen om mensen ook daadwerkelijk actief je bedrijf te laten promoten.

De NPS-score is een meetinstrument om dit te doen. Hoe hoger de score, hoe beter. In een onderzoek dat wij hebben laten uitvoeren onder bijna 9000 respondenten komt naar voren dat het nog niet zo goed gesteld is met de NPS-score van de top 15 hostingproviders. Ruim 85% scoort negatief. Dat betekent dat er meer mensen een 6 of lager geven aan de provider dan een 9 of een 10. De gemiddelde NPS-score van de branche is -25 (ongeveer gelijk aan de telecombranche). Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat ongeveer 30% van de Nederlanders een of meerdere websites heeft, waarvan meer dan de helft de website prive gebruikt.

De premium support heeft gelukkig wel haar vruchten afgeworpen bij Argeweb. De score van de klanten aan onze Service Desk is gestegen ten opzichte van 2011. Zoals bekend blijft prijs de belangrijkste motivator om voor een hostingprovider te kiezen. Dit lijkt gunstig voor ons, maar het imago is anders dan de realiteit. Argeweb komt in het onderzoek naar voren als kwaliteitprovider met goede service, maar verliest soms op prijs.

Het voordeel van de slechte score in de branche is dat het niet heel moeilijk moet zijn om hier bovenuit te komen. Daar gaan we dan ook zeker aan werken. 2013 staat in het teken van de premium experience: gebruiksgemak, transparantie en eenvoud!

Wie er bovenaan staat? Niemand scoort hoog genoeg om genoemd te mogen worden. Er is blijkbaar nog veel werk aan de winkel in deze branche! Ook voor Argeweb.


Gerben van Leeuwen is eigenaar van Argeweb en Amsio. Hij bemoeit zich persoonlijk met (online) marketing en uiteraard de totale bedrijfsvoering en strategie. Gerben heeft onder andere met het concept webmee.tv: het webhosten dichterbij het grote publiek willen brengen en hij blijft zich hier ook voor inzetten. Tevens is hij bestuurslid in het bestuur van ISPConnect.

Dit artikel was op 16 januari 2013 op de blog van Gerben te lezen en is met toestemming op deze website overgenomen.