Sponsorprojecten: contact met mensen van buiten de branche

Veel ondernemers besteden een deel van het marketingbudget aan sponsoring. Dit kan naar maatschappelijke doelen, commerciële events of sportieve projecten gaan. Hoewel je met sponsoring je onderneming onder de aandacht wilt brengen, worden veel sponsorbeslissingen voor sport of goede doelen genomen op basis van liefhebberij of om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. In mijn geval is er sprake van liefhebberij. Snooker, in mijn ogen een fantastische sport zou in Nederland wel wat mogen groeien.

Het spel
Snooker is een biljartspel waarbij ballen, net als bij pool, weggespeeld worden. Snooker wordt echter met meer en kleinere ballen op een veel grotere tafel gespeeld. Daardoor is precisie, nauwkeurigheid en spelen met de juiste snelheid van zeer groot belang en veel moeilijker dan pool.

Het toernooi
Wij zijn dit jaar voor de achtste keer sponsor en naamgever van het Interconnect Open Snooker. Het is het grootste snookertoernooi in de Benelux, maar staat in schril contrast tot de grote toernooien in met name Groot Brittannië. Een toernooi voor liefhebbers. In Nederland is de sport nu eenmaal niet al te groot. Toch komen ieder jaar enkele goede Engelse spelers, alle Nederlandse topspelers en talentvolle spelers naar het toernooi.

Sponsoring
Zelf heb ik dit jaar meegespeeld in de voorrondes, maar heb het finaleweekend van 14 en 15 januari helaas net niet gehaald. Uiteraard ben ik tijdens dit weekend veel in het snookercentrum te vinden. Door activiteiten te sponsoren die niet direct verband houden met onze kleine niche verhoog je je zichtbaarheid in jouw regio. Dit zorgt voor goodwill en meer bekendheid van de specifieke branche waarin we werken. Omdat we in een klein wereldje actief zijn, kan het nooit kwaad om te proberen mensen van buiten die wereld te betrekken bij de ISP branche.Rob Stevens
is medeoprichter en CEO van Interconnect. Nu de opening van het tweede datacenter van Interconnect heeft plaatsgevonden heeft Rob weer iets meer tijd om zelf zijn hobby uit te oefenen.

14/15 januari 2012 – Finales
Wil je het Interconnect Open Snooker dit weekend komen bekijken? Het toernooi wordt georganiseerd in Snookercentrum De Dieze in ’s-Hertogenbosch. Je bent van harte welkom. Toegang is gratis.