Teambuilding is belangrijk

Onder het mom ‘samen sta je sterk’ hebben de medewerkers van Argeweb en Amsio in het weekend van 16/17 juni een fantastisch zeilweekend achter de rug. Het weekend had niet beter kunnen verlopen. Waar de weersverwachtingen aan het begin van de week er nog niet veelbelovend uitzagen, klaarde de lucht in Zeeland op het moment dat het nodig was. Met op en af zon en windkracht 5 was het het ideale zeilweer.

Met zulke omstandigheden was het absoluut niet moeilijk om als één team de dag door te brengen. We hebben er met zijn allen enorm van genoten en het heeft de onderlinge verhoudingen alleen maar verbeterd. Dit laatste is precies waarom het zo belangrijk is om  af en toe elkaar eens in andere omstandigheden mee te maken. Mensen zijn soms nou eenmaal anders als ze aan het werk zijn. Deadlines en targets halen zorgen er niet voor dat je je collega’s in hun meest ontspannen vorm ziet.

Waarom het zo belangrijk is om je collega’s te kennen, is omdat je anders nooit een optimale werkrelatie kunt opbouwen. Teambuilding is zo ontzettend belangrijk om een goede dienst te kunnen leveren. Het zorgt ervoor dat je niet alleen elkaar helpt, maar ook voorkomt het conflict en geeft het transparantie in de gang van zaken. Wanneer je door hulp van collega’s een klant kan helpen straalt dat zo veel meer uit. Het zegt niet alleen iets over het bedrijf en de gang van zaken, maar ook over het individu en de bereidheid te leren, te geven en te ontvangen.

Dit zijn eigenschappen die je alleen maar ten goede kunnen komen. Wanneer je als bedrijf dit uitstraalt naar je klanten, geef je ontzettend veel lading mee aan de service die je biedt. Wij als Argeweb en Amsio zijn een team, een team wat niet alleen onderling zorgt voor een goede sfeer, maar het ook uitdraagt naar de klanten. …en dit willen we graag zo houden.

We hebben een TOP weekend gehad!Gerben van Leeuwen
is eigenaar van Argeweb en Amsio. Hij bemoeit zich persoonlijk met (online) marketing en uiteraard de totale bedrijfsvoering en strategie. Gerben heeft onder andere met het concept webmee.tv: het webhosten dichterbij het grote publiek willen brengen en hij blijft zich hier ook voor inzetten.

Dit artikel was eerder te lezen de blog van Gerben. Hij schreef het samen met zijn collega en co-blogger Isabelle.