Versimpel de complexiteit van het internet

Vandaag introduceert Brocade twee nieuwe producten die zijn geoptimaliseerd voor grootschalige ‘supercore’ netwerken. ISP Today sprak met Eric van Gend over de uitdagingen voor het internet en de ISP-sector.

Volgens van Gend lopen we in Nederland voorop, als het gaat om implementeren van nieuwe technieken voor de internetinfrastructuur. Daar bij moeten er wel dingen gaan veranderen. “Het moet allemaal wel makkelijker gemaakt worden, want de huidige netwerken zijn bijzonder ingewikkeld.”

“Het eerste wat in mij opkomt als ik aan het internet denk, zijn vijf dingen: globalisering, security, ingewikkeld, snelheid en ongeëvenaarde mogelijkheden,” vertelt van Gend. “En voor alle vijf moeten er oplossingen gemaakt worden, maar die zijn er niet altijd.”

Van Gend vindt dat we het met z’n allen makkelijk en mogelijk moeten maken om het internet beheersbaar te houden. “The Open Network Foundation (ONF)is een voorbeeld dat een aantal eigenaren vanhele grote netwerken, waar onder Google, Verizon, Amazon en Deutsche Telecom, besloten hebben om zelf het initiatief te nemen,” geeft hij aan. “Omdat ze bij de leveranciers niet de producten konden vinden, die ze nodig hadden om hun netwerken simpeler en beheersbaarder te maken. En tegelijkertijd ook naar een situatie te werken dat zij clouddiensten ook in rekening kunnen brengen bij klanten.”

“Daar zijn leveranciers op ingehaakt en hebben Software Defined Networking (SDN)omarmt en daar technologieën voor ontwikkeld,” legt van Gend verder uit. “De tool om dat mogelijk te maken heet OpenFlow en daarvoor hebben wij onze producten geschikt gemaakt. Dat hoort bij de wisselwerking en is wat we als leverancier kunnen bijdragen.”


De twee nieuwe Brocade producten zijn de VDX 8770 switch en de Brocade MLXe router met de nieuwe 24 poorts 10 GbE module

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.