ABB levert State-of-the-art datacenteroplossing voor datacenter Serverius

Rotterdam, 20 oktober 2017

Datacenter- en infrastructuuraanbieder kiest ABB als strategisch partner voor de vernieuwing en uitbreiding van de elektrische infrastructuur van haar datacenter in Meppel.

ABB is door Serverius, één van de grootste datacenter-aanbieders in Nederland, gekozen om zijn data center te moderniseren, waarmee een hogere efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit gerealiseerd zal worden.

Met zijn eigen IP-netwerk en een wereldwijde klantenbasis, exploiteert Serverius twee datacenters die tussen de grootste internetbackbones van Amsterdam en Frankfurt liggen. De afgelopen jaren is Serverius hard gegroeid en is de klantenkring enorm toegenomen. Om deze groei voor de toekomst te kunnen waarborgen en aan de alsmaar toenemende eisen te kunnen voldoen, heeft Serverius besloten om het huidige datacenter in Meppel te gaan vernieuwen.

De vernieuwing van het datacenter is bedoeld om downtime voor bestaande klanten tot een minimum te beperken en een hoger kwaliteitsniveau te realiseren. Hiertoe wordt het datacenter vanaf de inkomende voeding van de netbeheerder tot de uiteindelijke racks op de datavloer volledig redundant uitgevoerd.

De uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van datacenters speelde een belangrijke rol in de keuze voor ABB, aldus Alfred van den Berg, Head of Technical Infrastructure Serverius. “Naast hoogwaardige producten kunnen we zo ook gebruik maken van de internationale knowhow. De uitvoering van het volledige project – van projectmanagement tot uiteindelijke oplevering – is daarbij toevertrouwd aan het ABB Benelux Data Center team.”

Centraal in de nieuwe stroominfrastructuur staat het TriLine schakelsysteem van ABB; een bewezen oplossing die betrouwbaarheid en kwaliteit combineert met veiligheid. Het systeem wordt gecombineerd met een groot aantal redundant uitgevoerde DPA 500 UPS-systemen. De beschikbaarheid van de stroomvoorziening is daarmee geoptimaliseerd. Eén module wordt daarbij als extra ‘veiligheidsvoorziening’ aangehouden. Het totaal geïnstalleerde UPS-vermogen van deze 2N+1 oplossing ligt op 1 MW.

Egen Paerels, Sales Manager bij ABB Benelux: ‘We zijn er erg trots op om samen te werken met zo’n toonaangevende partij als Serverius. We begrijpen dat voor slimme dataverwerking slimme energievoorziening nodig is en bij ABB focussen we ons op het leveren van de meest flexibele, betrouwbare en slimme datacenteroplossingen voor onze klanten, zodat zij 24 uur per dag veilig en efficiënt hun diensten kunnen leveren.”

ABB’s SMISSLINE TP systeem, ’s werelds eerste aanrakingsveilige busbarsysteem, is ook één van de belangrijke elementen van de moderniseringsslag bij Serverius. Hiermee kunnen lastvrije modules en componenten onder spanning worden geplaatst en verwijderd zonder persoonlijke beschermingsmiddelen ter beveiliging tegen elektrisch gevaar. De steekbare modulen besparen montagetijd en de verticale installatie in de besturingskast zorgt voor ruimtebesparing.

ABB levert tenslotte ook een Circuit Monitoring Systeem (CMS) voor het monitoren van het energieverbruik. Dit compacte CMS leent zich bij uitstek voor vermogensmonitoring en -analyse en optimalisatie van de energie-efficiëntie.

Gijs van Gemert, Managing Director bij Serverius, voegt toe: “Waar we in 2009 begonnen in een schuur zijn we inmiddels uitgegroeid tot een datacenterspeler met internationale zichtbaarheid en reputatie. En met klanten waarvan het verwachtingspatroon steeds hoger wordt. Daar willen we nu en in de toekomst aan blijven voldoen. Met ABB zijn we ervan verzekerd dat ons dat lukt”.

Over Serverius: Serverius Connectivity en Colocation ligt tussen Europa’s grootste internetbackbones van Amsterdam en Frankfurt. De hoogwaardige diensten van het bedrijf worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die premium connectiviteit in Europa nodig hebben. Door de unieke combinatie van diensten, kan Serverius zich onderscheiden op de markt en ervoor zorgen dat de klanten volledig verzorgd worden. Het bedrijf heeft twee state-of-the-art datacenters in Meppel en Dronten. Meer info: https://serverius.net/

Over ABB: ABB is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 125 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 136.000 medewerkers.  Meer informatie: www.abb.com

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.