Advertorial – Harold Bax: Wij spelen in op de behoefte aan ondersteuning

CCE-banner-ALLES-IS-MOGELIJK-336-x-280-pxIn de jaren dat Harold Bax de rol van Director Business Development vervult bij Copaco, heeft hij veel IT-trends voorbij zien komen. Maar, zo concludeert Bax, geen van die ontwikkelingen had net zoveel impact op het IT-landschap als de cloud nu heeft.

Bax: “Bij Copaco zien we de rol van onze partners de laatste jaren veranderen. Dit komt omdat hun klanten andere eisen stellen. Dit vereist een ander business model. Cloud is daarvan een goed voorbeeld. Voor veel van onze partners wordt dan ook de vraag actueel: Moet en kan ik nog wel doorgaan op de manier zoals ik dat tot op heden heb gedaan? Is het nog verstandig in eigen IT te investeren als ik niet weet of ik daarmee op langere termijn aan alle klantwensen kan voldoen?”

De impact van die beslissing is groot. Zelf investeren kan lastig zijn en samenwerken door bijvoorbeeld cloudcapaciteit van derden te wederverkopen is voor velen nog onbekend terrein. “We merken dat er behoefte is aan ondersteuning bij het beantwoorden van dergelijke vragen. Wij worden betrokken bij de make-or-buy decisions waar onze partners mee te maken hebben. In het verlengde daarvan worden wij ook vaker gevraagd om als “adviseur” mee te gaan naar hun klanten om gezamenlijk een vraagstuk op te lossen. Die vormen van samenwerking zijn onmiskenbaar een trend die de hele sector raakt”, aldus Bax.

Het 2tCloud platform is een van de manieren waarop Copaco haar partners ondersteunt in hun route naar de cloud. Resellers kunnen via 2tCloud eenvoudig clouddiensten aanbieden bij hun klanten, zonder hoge investeringen in een eigen datacenter. “Op het event willen we onze partners laten zien hoe we hen kunnen ondersteunen op weg naar succesvolle cloud business en hen informeren over de laatste ontwikkelingen en nieuwe, unieke mogelijkheden van het 2tCloud platform. Ook organiseren we samen met Odin een ISV-sessie speciaal voor software ontwikkelaars, waarin we laten zien dat 2tCloud ook voor hen interessante samenwerkingsmogelijkheden kan bieden.”

Op de vraag wat het gewenste resultaat is van het event, antwoordt Bax: “Wij hebben vooraf met alle sprekers de afspraak gemaakt dat de presentaties gebaseerd moeten zijn op de laatste ontwikkelingen in de markt en dat de thema’s samenwerken en partnership hierbij de rode draad moeten zijn. We willen onze partners op het event inspireren en dat doe je niet door een oud verhaal af te steken. Als iedereen naar huis gaat met het idee ´Vandaag heb ik echt iets gehoord dat voor mijn bedrijf en mijn klanten relevant is en waar ik verder mee kan´, dan ben ik tevreden.”

2tCloud verzorgt diverse break-out sessies op het Copaco Cloud Event. Bekijk het programma op de event website en kies de sessie die het beste bij u past!

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.