Alticom en CJ2 gaan strategisch partnerschap aan vanuit CJ2 Datatoren Hoogersmilde

De Alticom mediatoren van Hoogersmilde wordt de CJ2 Private Datatoren. Alticom Datacenters en CJ2 Hosting B.V. gaan hiermee een strategisch partnerschap aan in Noord-Nederland. Dat hebben de nieuwe samenwerkingspartners bekendgemaakt tijdens de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in Assen. In juni neemt CJ2 de eerste vloer met 18 serverracks in gebruik. De datatoren biedt een totale capaciteit van 8 vloeren en is het eerste datacenter van dit kaliber in Drenthe.

Om aan de toenemende hosting- en housingvraag te kunnen blijven voldoen, breidt CJ2 zijn datacentercapaciteit uit met de inrichting van de datatoren in Hoogersmilde. Door de enorme datagroei als gevolg van cloud-toepassingen en ontwikkelingen zoals the Internet of Things ervaren zowel Alticom als CJ2 een grote vraag naar dataopslag. Vanuit het nieuwe datacenter biedt CJ2 de mogelijkheid om de volledige ICT-infrastructuur van haar klanten te beheren, dan wel deze in te zetten voor twin-datacenterdiensten.

Samenwerking tussen housing- en hostingpartij
Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland die het bedrijf sinds 2009 inzet voor datacenterdiensten. Ed Boerema, CEO van Alticom: “Alticom is een housingbedrijf pur sang. CJ2 is de leading hostingpartij in Noord-Nederland. Als housing en hostingpartners vullen we elkaar aan in kennis en kunde. Door onze krachten te bundelen in deze private datatoren in Hoogersmilde, kunnen we heel Noord-Nederland bedienen met kwalitatieve dataopslag.”

Het nieuwe datacenter voldoet aan de eisen van Tier3. Doordat zowel glasvezel als straalverbinding het datacenter kan ondersteunen, wordt 99,999 procent continuïteit gegarandeerd. Dankzij de inzet van 100% groene stroom behoren de datacenters van Alticom tot de groenste van Nederland. Met een PUE van 1,2 is het datacenter uiterst energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.
Carlos de Boer en Jeroen Oldenhof, eigenaren van CJ2: “We zijn trots dat we een bekend icoon als de mediatoren in Hoogersmilde nu mogen bestempelen als de CJ2 Datatoren. De mediatorens van Alticom staan symbool voor 60 jaar ervaring in het bieden van continuïteit. Bovendien zijn ze onderdeel van de Nederlandse noodinfrastructuur vanuit de functie als calamiteitenzender. Dat geeft ons groot vertrouwen in de keuze voor dit groene datacenter.”

Over CJ2
CJ2 Hosting B.V. is een van de grootste ISP/hosting-bedrijven van Noord-Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2002 en wordt gevormd door een team van 6 ICT professionals. De CJ2 Datatoren in Hoogersmilde is de vijfde datacenterlocatie van het hostingbedrijf.

Over Alticom Datacenters
Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 9 lagere masten in Nederland die samen een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur vormen. Sinds 2009 biedt het bedrijf datacenter housing diensten vanuit de mediatorens. Alticom is opgericht in 2007 en bestaat uit een team van 15 medewerkers.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.