Arista introduceert Any Cloud Platform voor hybride clouds

Ondersteuning voor Amazon Web Services, Microsoft Azure, Equinix Cloud Exchange, Google Cloud Platform en Oracle Cloud

Amsterdam, 25 september 2017 – Arista Networks introduceert het Arista Any Cloud Platform, met als doel de operationele kosten en complexiteit voor bedrijven te verlagen door het integreren en managen van hybride cloud omgevingen tussen private cloud datacenters en publieke cloud providers eenvoudiger te maken. Deze nieuwe virtualisatiesoftware combineert Arista vEOS Router met CloudVision en nieuwe ‘Cloud Tracer’ functionaliteit voor consistente operaties, orchestratie, security en telemetrie in multicloudomgevingen. De nieuwe onderdelen van het Arista Any Cloud Platform, zoals vEOS Router voor hypervisors en cloudplatformen en Cloud Tracer als CloudVision-applicatie, komen in het vierde kwartaal van 2017 beschikbaar.

Migratie van PIN naar PIC

Arista’s Universal Cloud Networking (UCN) levert bedrijven de basisprincipes voor het vereenvoudigen van netwerktopologieën en -architecturen voor meerdere toepassingen. Naarmate steeds meer verticale ‘Places-In-the-Network (PIN’s) silos van legacy organisaties worden vervangen door standaard ‘Places-In-the-cloud (PIC’s), levert Arista’s UCN een consistentere ervaring op en vereenvoudigt het de verplaatsing van workloads van eigen datacenters naar publieke clouds.

Arista Any Cloud Platform

Arista EOS (Extensible Operating System), dat in ‘s werelds grootste datacenters en cloudnetwerken wordt gebruikt, vormt de basis van het Arista Any Cloud Platform. Dankzij vEOS Router ondersteunt hetzelfde Arista EOS meerdere hypervisor- en cloudplatformen en biedt het klanten een consistent operatingmodel voor Arista datacenternetwerken. vEOS Router breidt bestaande cloud routing stacks uit en biedt nieuwe functionaliteit zoals IPSEC VPN-tunnels voor het veilig verbinden van workloads die binnen multicloudomgevingen worden verwerkt. Verder is vEOS Router geïntegreerd met de API’s van cloudproviders om het implementeren, automatiseren, analyseren en de zichtbaarheid te verbeteren.

Cloud Tracer visualiseert hybride clouds

Ook Arista’s CloudVision ondersteunt hybride cloudomgevingen, voor de turnkey automatisering, telemetrie en orchestratie van alle benodigde services voor multicloud interconnectiviteit, op basis van een gezamenlijke en enkelvoudige cloudervaring. Netwerkbrede upgrades en rollbacks zijn daarmee volledig schaalbaar te automatiseren, waarmee de kans op downtime door menselijke fouten is uit te sluiten. Verder vereenvoudigen de analysefuncties en visualisatie-apps van CloudVision het correleren van historische events, voor een snellere analyse en oplossing van netwerkproblemen. De nieuw toegevoegde Cloud Tracer verbetert zowel de visualisatie als een consistente tracering van alle gebruikte verbindingen in complete hybride cloud omgevingen. Inclusief directe publieke cloud-, datacenterconnecties en verbindingen tussen clouds.

Arista Any Cloud Ecosystem

Het Arista Any Cloud Platform is ontworpen voor elke publieke of hybride cloudomgeving, waaronder Amazon Web Services (AWS), het Microsoft Azure cloudplatform, Microsoft Azure Stack, een extensie van Azure, het Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure. De ondersteuning daarvan is gekoppeld aan het registreren en valideren van deze oplossingen in de respectievelijke marktplaatsen van de cloudproviders. Dit vereenvoudigt het implementeren ervan binnen bedrijven.

Arista’s Any Cloud Platform ondersteunt ook de Equinix Cloud Exchange, die snelle verbindingen naar ruim 70 cloudproviders biedt. Via de Arista EOS- en CloudVision-integraties kunnen Equinix-klanten dezelfde consistente toolset binnen hun cloudnetwerk gebruiken. Het Arista Any Cloud Platform biedt bedrijven de mogelijkheid een betrouwbare en veilige multicloudervaring te creëren, met dezelfde Universal Cloud Network aanpak voor alle locaties. Dit stelt hun IT-organisaties in staat de beschikbaarheid van decentraal gebruikte services en applicaties in elke cloud, voor alle workloads op elke locatie te verhogen.

Software defined cloud

“Arista’s Any Cloud Platform overstijgt publieke en private clouds, waardoor lokale datacenters radicaal veranderen”, zegt Jayshree Ullal, President en CEO van Arista Networks. “Fysiek gescheiden netwerklocaties evolueren naar een software defined cloud”, zegt Brad Casemore, Research Director, Datacenter Networks bij IDC. “Door de adoptie van hybride en multicloudomgevingen voor klanten te vereenvoudigen vergroot Arista’s Any Cloud de operationele consistentie van cloudnetworking.”

Over Arista Networks

Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 10 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Verder is het bedrijf medeoprichter van het 25/50GbE consortium en toegewijd aan open standaarden. De producten van Arista Networks zijn te verkrijgen via een wereldwijd netwerk van distributeurs, systeem integrators en resellers. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.