Brocade en CERN openlab werken samen aan ontwikkeling SDN

Brocade_Logo_New_0-636x319Amsterdam, 27 juli 2015 – Brocade (NASDAQ: BRCD) sluit een partnership met CERN openlab. Doel is om dit gerenommeerde onderzoeksinstituut te helpen bij de ontwikkeling van een langetermijnstrategie op het gebied van Software-Defined Networking (SDN) voor de New IP. Brocade is officieel benoemd tot networking contributor-lid van CERN openlab en bouwt hiermee voort op zijn rol als technologieleverancier van CERN.

CERN openlab is in 2001 in het leven geroepen. Het is een uniek publiek-privaat partnership tussen CERN en toonaangevende ICT-bedrijven. Doel van CERN openlab is het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gebruik in de wereldwijde Large Hadron Collider-community (LHC).

Brocade werkt nu met CERN openlab aan een nieuwe oplossing waarmee de organisatie kan inspelen op de langetermijnuitdagingen binnen haar netwerkinfrastructuur. Door de aard van het onderzoek genereert het instituut grote volumes aan data. Het kan dan ook niet zonder een efficiënt, schaalbaar en flexibel netwerk dat verkeerspieken opvangt. Het project met Brocade is erop gericht een toekomstvast netwerk te creëren op basis van de New IP met een raamwerk van SDN-applicaties voor het optimaal routeren van data van en naar de organisatie. Brocade bouwt daarnaast uitgebreide user interfaces voor zijn oplossingen, zodat de gebruikers beschikken over grafische beelden en visualisaties met realtime en historische netwerkverkeersgegevens.

De open SDN-oplossing is gebaseerd op OpenFlow en maakt gebruik van de Brocade® SDN Controller en de Brocade Flow Optimizer-applicatie voor het verbeteren van de netwerkprestaties, het proactief optimaliseren van de capaciteitsplanning en het elimineren van netwerkcongestie. De oplossing maakt ook gebruik van voor OpenFlow- geschikte Brocade MLXe-routers en ICX®-switches.

Alberto Di Meglio, hoofd van CERN openlab, zegt: “De Large Hadron Collider is een van de meest complexe machines ooit gebouwd en vereist daarom zeer geavanceerde ICT-oplossingen voor zowel de besturing als voor het analyseren van de grote hoeveelheid data uit experimenten. Wij lopen vaak voorop in wat mogelijk is voor wat betreft netwerk- en infrastructuurmanagement. Wij zijn blij met de hulp van Brocade bij het bouwen van een modern en flexibel netwerk dat het CERN-research de komende jaren zal ondersteunen.”

Kelly Herrell, senior vicepresident en general manager Software Networking bij Brocade: “Het onderzoek dat CERN uitvoert, is cruciaal voor het beantwoorden van vragen over het ontstaan van het universum. Informatietechnologie speelt een sleutelrol in het mogelijk maken van deze experimenten. Het commitment van CERN openlab aan open source-technologie is een belangrijke component van wat de organisatie de afgelopen veertien jaar tot een pionier heeft gemaakt. Als een van de oprichters van het OpenDaylight-project loopt Brocade voorop in de transitie naar open SDN. Wij zijn erg enthousiast om onderdeel te zijn van CERN openlab en kijken uit naar een nauwe samenwerking met CERN voor het leveren van efficiënte en schaalbare SDN-oplossingen die nodig zijn voor hun onderzoek.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.