Ciena voert terabit-switch op om explosieve vraag naar webscale capaciteit te ondersteunen

CienaCiena (NYSE: CIEN) heeft verschillende nieuwe hardware- en softwaremogelijkheden toegevoegd aan zijn pakketoptische platform 5430. Deze terabit-switch is ontwikkeld om snellere verbindingen te bieden voor bandbreedte-intensieve on-demand applicaties en helpt operators om op kostenefficiëntere wijze netwerkdiensten aan te bieden. De nieuwe mogelijkheden van de 5430 vergroten de schaalbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit van hybride pakketgeschakelde optische transportnetwerken nog verder en effenen daarmee de weg naar gevirtualiseerde, op SDN gebaseerde architecturen.

De vernieuwde 5430 is per direct verkrijgbaar en biedt tot 15 terabit (Tb/s) aan capaciteit voor providernetwerken, onderzeese netwerken en kabelnetwerken. Deze capaciteit is onontbeerlijk voor de dynamische webscale-wereld, waarin de groei van het netwerkverkeer wordt aangewakkerd door de populariteit van on-demand videostreaming, cloud computing en virtualized network functions (NFV).

Belangrijkste nieuwsfeiten:

• Volgens marktonderzoeksbureau Dell’Oro beschikt Ciena voor het tweede jaar op een rij over het grootste marktaandeel op het gebied van optisch geschakelde pakketnetwerken. Tegen 2019 zal er naar verwachting 12,4 miljard dollar in deze markt omgaan.

• De verbeteringen aan Ciena’s 5430 platform, mogelijk gemaakt door de geavanceerde chipsets van Ciena, bieden een tot vijf keer hogere poortdichtheid en een vier keer krachtiger switching-capaciteit. Tegelijkertijd daalt het energieverbruik per overgezette Gb/s met 60 procent. Dit alles binnen hetzelfde chassis en met de mogelijkheid om de upgrades uit te voeren zonder serviceonderbrekingen. De verbeterde 5430 reduceert operationele kosten, benodigde ruimte en netwerkcomplexiteit aanzienlijk.

• De 5430 maakt gebruik van de WaveLogic 3 Extreme-chipset van Ciena voor een verviervoudiging van de 100G DWDM-poortdichtheid binnen hetzelfde chassis en een verbeterde modulatieflexibiliteit. Elke poort kan afzonderlijk worden geprogrammeerd voor QPSK- of 16QAM-modulatie, zodat operators met één kaart maximale capaciteit kunnen aanleveren, ongeacht de reikwijdte van hun netwerk.

• Ciena heeft daarnaast een nieuwe reeks van functies voor pakketnetwerken toegevoegd aan de 5430 waarmee operators uitgebreide Metro-Ethernet-Forum (MEF)-diensten kunnen ontwikkelen. Daarmee kunnen ze profiteren van consistente netwerkdiensten, snellere provisioning en een naadloze overgang van circuit naar pakket.

• De 5430 biedt meer flexibiliteit en automatisering van het netwerk dankzij het gebruik van de zich al bewezen OneConnect Intelligent Control Plane. De intelligente software optimaliseert de operationele processen, reduceert de kosten, versnelt de levering van nieuwe diensten en legt de basis voor een dynamischer netwerkinfrastructuur.

• Het verbeterde platform wordt momenteel wereldwijd ingezet door gerenommeerde providers zoals SK Telecom, het grootste telecombedrijf van Korea, ter ondersteuning van geavanceerde mobiele en breedbanddiensten voor bedrijven en particulieren.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.