Dell maakt als eerste flash storage betaalbaar met nieuwe generatie SSD’s

Dell-logo640415Dell maakt als eerste bedrijf ter wereld bekend gebruik te maken van de nieuwste generatie enterprise flash drives (Solid State Drives). De nieuwste flash drives hebben een hogere capaciteit dan eerdere generaties en bieden een veel gunstiger prijs-prestatieverhouding. Door toepassing in de Dell Storage SC-serie verlagen de kosten voor het opslaan en beheren van data en applicaties significant voor organisaties van elke omvang.

De nieuwe Dell Storage SC-series storage arrays beschikken over een moderne, gevirtualiseerde architectuur en unieke technologie die automatisch beslist waar data worden opgeslagen. Met deze arrays kunnen organisaties nu ook gebruikmaken van nieuwe Mainstream RI SSDs die gebaseerd zijn op TLC 3D NAND-technologie. Bedrijven en organisaties kunnen deze nieuwe technologieën combineren met andere types flash drives en harde schijven en zo profiteren van de beste prijs-prestatie verhouding en een hogere opslagdichtheid dan ooit tevoren, of zij nu kiezen voor een instapmodel of een high-end array.

Dell kan nu bijvoorbeeld een Dell Storage SC4020 enterprise flash-oplossing aanbieden voor een ongekend lage prijs van €1,50 per gigabyte voor een all flash configuratie en €0,83 voor een hybride configuratie. Hiermee kunnen organisaties tegen de laagste prijs ooit snellere toegang krijgen tot kritische data. De nieuwe oplossingen van Dell bieden zelfs een lagere prijs per gigabyte vóór datareductie dan oplossingen van andere gerenommeerde leveranciers na datareductie.

Dell geeft de wereld van de enterprise storage  steeds opnieuw een nieuw gezicht en verwijdert drempels voor het gebruik van flash. Nu zijn we de eerste leverancier van arrays die ondersteuning aankondigt voor de nieuwste flash-technologie”, legt Alan Atkinson uit, vice president en general manager van Dell Strorage. “Met de nieuwste verbeteringen kunnen wij de kosten voor krachtige arrays die geoptimaliseerd zijn voor flash substantieel verlagen. Daarnaast verhogen wij de prestaties van voordelige arrays voor algemeen gebruik aanzienlijk. Onze klanten kunnen nieuwe arrays kopen of hun bestaande arrays updaten om tegen een ongekend lage prijs te profiteren van de prestaties en dichtheid van enterprise flash.”

Lage kosten en hogere dichtheid voor flash in alle Dell storage arrays-categorieën
Door de intelligente Data Progression-technologie voor het plaatsen van data en versie 6.6 van de Dell Storage Center software kunnen arrays uit de Dell Storage SC-reeks de nieuwe Mainstream RI flash drives op basis van TLC 3D NAND optimaal benutten. Door gebruik te maken van deze Mainstream RI drives kan Dell SSDs aanbieden tegen ongeveer dezelfde prijs per gigabyte als hoogwaardige 15K HDDs en met 24 keer hogere prestaties, zes keer hogere dichtheid, lagere latency en een lager energieverbruik.

Met de Data Progression software, die voor flash is geoptimaliseerd, kunnen Dell en zijn klanten op een unieke manier gebruikmaken van de meest vooruitstrevende flash-technologieën om betaalbare oplossingen met hoge prestaties te ontwikkelen. Dell biedt nu ook arrays aan die de nieuwe Mainstream RI flash drives combineren met de best presterende Write Intensive (WI) flash drives. Bij deze aanpak stuurt de intelligente array software alle schrijfprocessen naar de flash drives en de leesprocessen naar de Mainstream RI drives. Dit verlaagt de totale kosten van Dells enterprise flash array-oplossingen en waarborgt tevens hoge prestaties.

De nieuwe drives zijn beschikbaar met een capaciteit tot 3,8 terabytes. Dell Storage Sc reeks arrays gaan vanaf augustus Mainstream Read-Intensive flash drives op basis van TLC 3D NAND-technologie ondersteunen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.