Een nieuw tijdperk voor AMS-IX: oprichter en CEO Job Witteman vertrekt bij het bedrijf

(Voor wie het vrijdag heeft gemist)

Amsterdam, 4 augustus 2017 – Na 17,5 jaar vertrekt Job Witteman bij AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) per 1 oktober aanstaande. De oprichter van ‘s werelds grootste internetknooppunt vertrekt op het hoogtepunt van de ontwikkeling van het bedrijf, dat ook het afgelopen jaar opnieuw met 30% groeide. Het bedrijf realiseerde in dezelfde periode een omzetstijging van 15%. Het huidige managementteam, bestaande uit CTO Henk Steenman, CFO Saskia Poelman en CCO Jesse Robbers, zal op interimbasis de verantwoordelijkheden van de CEO overnemen en de organisatie leiden tot er een definitieve vervanging is gevonden. De heer Witteman zal dit proces ondersteunen.

AMS-IX is uitgegroeid tot het grootste internetknooppunt ter wereld, met meer dan 900 klanten, 7 internet exchanges in diverse delen van de wereld en een piek internetverkeer van 5,5 Tbps. Bovendien wordt ze door de Nederlandse overheid gezien als de derde mainport, samen met luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven. Dit laat zien dat AMS-IX als digitale sector voor vol wordt aangezien.

Job Witteman zegt: “Na 17,5 jaar bij het bouwen van AMS-IX betrokken te zijn geweest is het tijd voor mij persoonlijk nieuwe uitdagingen te zoeken, en wil ik kijken waar ik waarde kan toevoegen met mijn kennis en ervaring. Met groot vertrouwen kan ik nu vertrekken, wetende dat het bedrijf in topconditie is. Ik ben erg trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Ik heb het internet zien groeien vanaf het moment dat het nog in de kinderschoenen stond tot een plek waar mensen internet hebben op hun mobiele telefoon en niemand zich meer een wereld zonder kan voorstellen. Ik ben zeer trots dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren en kijk met veel plezier terug op een prachtige carrière in deze nog steeds snelgroeiende markt! Ik heb er alle vertrouwen in dat AMS-IX haar leidende positie voor de komende jaren zal blijven behouden.”

Sylvie LaPerrière, voorzitter van de raad van commissarissen van AMS-IX, voegt hieraan toe: “Wij zijn dankbaar voor de bijdrage van Job aan AMS-IX: met een fantastisch team heeft hij een sterke organisatie gebouwd die een belangrijke rol speelt in de wereldwijde digitale economie en de internetinfrastructuur. We begrijpen en respecteren zijn beslissing om te vertrekken en wensen hem het beste voor de toekomst. We zullen op zoek gaan naar een opvolger die samen met het bestaande managementteam voor de komende vijf jaar en verder een strategie voor AMS-IX kan ontwikkelen en implementeren.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.