Een opvallend persbericht: D8 Accelerate

drupal8actieMet enige regelmaat ontvangt de redactie van ISPtoday meldingen over nieuwe software. De boodschap is redelijk voorspelbaar: het pakket is beter dan de voorgaande versies en onderscheidt zich op veel punten van vergelijkbare oplossingen van de concurrentie. Dat wordt dan gevolgd door de mededeling waar en per wanneer het verkrijgbaar is.

Een compleet ander verhaal kregen we toegezonden over Drupal. Hier is de boodschap niet dat de nieuwste versie al op het schap ligt, lees onderstaande tekst maar:

Drupal is een open source CMS dat door meer dan 1 miljoen websites ter wereld (bron) wordt gebruikt en na WordPress het meest populaire CMS is op het internet, met name voor het hogere segment. Met sites als weather.com, NASA.gove, whitehouse.gov en in Nederland bijvoorbeeld de tweedekamer.nl en RTLnieuws.nl, een CMS dat gekozen wordt vanwege haar kracht, mogelijkheden en de brede gemeenschap die aan haar uitbouw werkt.

De huidige release van Drupal is versie 7 en om de komst van Drupal 8 te versnellen, is de Drupal Association een “D8 accelerate” begonnen. Met deze inzamelingsactie wil zij met betaalde krachten het aantal kritieke bugs naar nul brengen zodat de eerste Release Candidate van Drupal 8 kan verschijnen. Nu is het aantal nog maar 18 kritieke en daarmee komt de release datum van Drupal 8 steeds dichter bij.

De Drupal Association en 6 grote Drupal bedrijven – waaronder het in Nederland actieve Wunderkraut- brengen samen 128.000 dollar in en proberen zo om samen met de gemeenschap tot 250.000 dollar te komen, een doel dat nu al nagenoeg gehaald is. De inzameling vindt plaats op het crowdsourcing platform crowdrise.

Het verschijnen van Drupal 8 zal de populariteit van het CMS zeer waarschijnlijk nog meer verhogen en de vraag naar goede hosting ook in Nederland zal hierdoor nog verder aantrekken

Meer informatie over Drupal 8 kan men vinden op de Drupal site.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.