Ingezonden mededeling: Datacenter Den Helder

Gouwenberg Vastgoedbeheer BV-630-2De markt voor datacenterdiensten is volop in beweging. Internationale partijen fuseren en op nationale schaal blijven uitbreidingen en nieuwbouw in vooral het centrum van de randstad aan de orde.

De fusiegolf en de voorwaarden die gelden voor nieuwbouw kunnen voor een opwaartse prijsdruk zorgen. Die zorg is recent al door de Europese Commissie geuit bij de beoordeling van een grote fusie in de sector. Voor partijen die op zoek zijn naar gunstige mogelijkheden een nieuwe locatie te starten is het daarom logisch zich te oriënteren op vestigingsplaatsen net buiten de randstad. In die gevallen is nieuwbouw bijna onvermijdelijk, omdat het slechts sporadisch voorkomt dat een bestaande moderne datacenter locatie beschikbaar komt.

Gouwenberg Vastgoed Beheer B.V. heeft in haar portefeuille een turn key datacenter, bouwjaar 2013/2014. Het object is als datacenter ingericht en beschikt over bijna alle noodzakelijke technische voorzieningen en infrastructuur om als carrier neutraal datacenter te worden gebruikt. Omdat het niet nog in gebruikt is genomen zijn er voor de inrichting en exploitatie diverse mogelijkheden.

Daarmee is Datacenter Den Helder een bijzonder interessante locatie voor ondernemers die tegen lagere kosten dan elders in de randstad een first buy of uitbreiding willen realiseren en daarbij een korte oplevertermijn nastreven. Het object omvat 1306 vierkante meter. Het datacenter gedeelte, waarin 56 serverracks inclusief de benodigde installaties voor koeling, (nood-)stroom, connectiviteit, security en dergelijke aanwezig zijn, is uiteraard strikt gescheiden middels hekwerk, wanden en poorten, van het kantoor en receptiegedeelte.

Gelegen net buiten de randstad is het object goed bereikbaar met eigen vervoer. In de directe omgeving zijn tal van voorzieningen, een aspect deze locatie zich ook van veel andere datacenters onderscheid.

Meer weten over de unieke kansen die Datacenter Den Helder biedt? Neem dan contact op met
Richard Gouwenberg, email richard@gouwenbergbv.nl, telefoon 0651 146 511

EXTRA:
Bouwkavel te koop
Te bouwen Datacenter van 3480 m2 op Schiphol-Rijk.
Bouwvergunning en graafrapport aanwezig.
Stroomcapaciteit 2-5 MW. Inlichtingen: 0653 360 460