LiquiD AutoScaler zet gebruikers centraal bij het schalen van webservers

liquid logo 600 x 400Autoscaling, het proces waarbij automatisch extra web servers worden toegevoegd wanneer er veel bezoekers op een website zijn, is tot nu toe gebaseerd op ingewikkelde server statistieken zoals het RAM of CPU gebruik en niet direct op de ervaring van de website bezoeker. Treestle, een Nederlands softwarehuis, heeft dit probleem aangepakt en is gekomen met een oplossing: LiquiD AutoScaler. LiquiD AutoScaler biedt autoscaling gebaseerd op de pagina laadtijd en dat is precies hoe een web gebruiker de website ervaart. Het biedt klanten kostenbesparingen op webservers en stelt tegelijkertijd een consistente website ervaring en een betere uptime zeker. LiquiD AutoScaler is nu beschikbaar op meerdere clouds waaronder Amazon Web Services, Rackspace en Interoute VDC.

Autoscaling zorgt op ieder moment voor een optimale inzet van servers en maakt het mogelijk dat sommige servers verwijderd worden wanneer er weinig verkeer op de website is en het reduceert daardoor kosten. Echter, deze functie is niet beschikbaar voor veel bedrijven, aangezien alleen de grote cloud infastructure-as-a-service providers – zoals Google Cloud Platform, Amazon Web Services en Microsoft Azure – dit aanbieden aan hun klanten.

De meeste huidige autoscaling oplossingen schalen servers op basis van server statistieken, zoals processor gebruik (CPU) of geheugen gebruik (RAM). Het instellen van goede autoscaling policies op basis van deze server statistieken kan moeilijk zijn, aangezien de relatie tussen deze statistieken en website prestatie afhangt van meerdere niet-lineaire variabelen, zoals server type, type applicatie en het netwerk gebruik van de server.

LiquiD AutoScaler van Treestle biedt een oplossing voor deze problemen van beschikbaarheid en betrouwbaarheid die huidige autoscalers hebben. “Bij Treestle denken we vanuit het perspectief van de bezoeker van de website. Laadtijd van de webpagina is wat ze ervaren, en dit is dan ook het beste criterium om te schalen. Als de pagina laadtijd verslechtert, schaalt Liquid AutoScaler extra spot servers bij, op eenzelfde manier als supermarkten extra kassa’s openen als de wachtrijen lang zijn,” zegt Bob Bennink, CEO van Treestle.

LiquiD AutoScaler bepaalt automatisch wanneer er geschaald moet worden en met hoeveel servers. “LiquiD AutoScaler doet het werk zelf en daarom hoeven systeem beheerders niet langer na te denken over de relatie tussen server statistieken en werkelijke website performance,” vervolgt Bob. “Systeem beheerders hebben in de user-interface ook de mogelijkheid om de instellingen van de autoscaler aan te passen.”

LiquiD AutoScaler is ontwikkeld voor meerdere cloud platformen, waardoor veel meer bedrijven hun website kunnen optimaliseren. LiquiD AutoScaler is beschikbaar in de marketplaces van Amazon Web Services en Interoute VDC. Gebruikers van andere platformen kunnen het product kopen op liquidautoscaler.com.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.