Perbericht- RETN verdubbelt netwerkcapaciteit in colocatie datacenter van EvoSwitch in regio Amsterdam

Amsterdam – RETN, een internationaal opererende netwerk service provider, heeft een omvangrijke netwerk upgrade uitgevoerd bij het datacenter van EvoSwitch in de regio Amsterdam. De upgrade van RETN’s Point-of-Presence (PoP) betekent een verdubbeling van RETN’s bestaande netwerkcapaciteit in EvoSwitch AMS1.

De netwerk upgrade maakt van RETN’s PoP in EvoSwitch AMS1 in feite een ‘Super PoP.’ Ook voor de algehele netwerkcapaciteit in EvoSwitch AMS1 en de toch al hoge netwerkdichtheid in het datacenter betekent de upgrade een significante uitbreiding.

“Gedreven door een groeiende klantvraag hebben wij besloten om de huidige upgrade uit te voeren en daarmee de capaciteit van onze PoP in EvoSwitch AMS1 te verdubbelen,” zegt Andrey Gazizov, CTO van RETN. “Wij kunnen nu gemakkelijk onze bestaande bandbreedtecapaciteit verhogen tot aan 4 Tbps. Hiermee zijn wij in staat om een groter aantal lokale en internationale klanten te bedienen als het gaat om hun connectiviteitsbehoeften vanuit de Nederlandse markt. RETN is inmiddels alweer een paar jaar een vaste connectiviteitspartner voor EvoSwitch. Wij waarderen het werk dat hun afdeling Support verricht, en ook de snelle levering en redelijke prijzen van de services die zij bieden.”

Pan-Europees netwerk

De samenwerking tussen RETN en EvoSwitch AMS1 begon in 2014, toen RETN haar DWDM PoP lanceerde in het grote datacenter van EvoSwitch in de regio Amsterdam. De PoP is direct verbonden met RETN’s multi-gigabit, pan-Europese netwerk en vormt een significant aandeel van RETN’s aanwezigheid in de Benelux regio.

“Dit bewijst maar weer dat Amsterdam het centrum in de wereld is als het gaat om digitale connectiviteit,” zegt Eric Boonstra, Chief Executive Officer (CEO) van EvoSwitch. “Het maakt niet uit of je een multinationaal opererende corporate bent of een wat kleiner bedrijf, het is logisch om Amsterdam als colocatie omgeving te kiezen als het gaat om Europese datacenter aanwezigheid. Vanuit deze locatie kun je gemakkelijk internetconnectiviteit realiseren en heb je toegang tot de gehele wereld. Wij zijn blij dat RETN EvoSwitch heeft gekozen om hun Super PoP onder te brengen. Deze voorkeur van RETN is niet alleen gebouwd op de vertrouwensrelatie die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd, maar is ook ingegeven door de wetenschap dat EvoSwitch hen een rijke selectie kan bieden aan content, cloud services en connectiviteit.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.