PernixData kondigt de introductie aan van softwareplatform Architect

PernixData, pernixdata691384leider in software die de opslagprestaties loskoppelt van de hardware maakt het met deze oplossing mogelijk om de ICT-opslag in gevirtualiseerde datacenters op applicatiegerichte wijze te ontwerpen, implementeren, beheren en optimaliseren. Architect is de eerste oplossing die real-time analyses biedt van alle gevirtualiseerde applicaties en opslagvoorzieningen, ongeacht de onderliggende hardware. Dit wordt gecombineerd met intuïtieve dashboards en proactieve ontwerpaanbevelingen. Architect voorkomt applicatieproblemen, maakt een einde aan onnodige kosten als gevolg van overcapaciteit van ICT-opslag en stroomlijnt de kosten van het ICT-beheer door een einde te maken aan reactieve probleemoplossing.

“Het beheer van applicaties en de infrastructuur in moderne datacenters is hard aan verandering toe”, zegt Satyam Vaghani, de CTO en medeoprichter van PernixData. “CIO’s, CTO’s en infrastructuurarchitecten beschikken maar zelden over de informatie die nodig is om datacenters op proactieve wijze in te richten om te voorzien in de bestaande en toekomstige opslagbehoeften. Het ontbreekt organisaties vaak aan tools die hen inzicht bieden in de werkelijke oorzaak van problemen. Dit resulteert in een uiterst reactieve aanpak van ICT-beheer waardoor geld wordt verspild en strategische projecten in gevaar komen als gevolg van gebrekkige applicatieprestaties. Aan deze problemen wordt een einde gemaakt door Architect, een hardwareneutraal platform dat VM- en storage-intelligentie combineert met real-time analytics voor een integraal beheer van de ICT-levenscyclus, van het ontwerp en de implementatie tot het beheer en voortdurende optimalisatie.”

“De meeste ICT-beheerders zouden het geweldig vinden om elke ochtend direct zicht te hebben op elke verandering in hun applicatie- en storage-omgevingen
”, aldus Mark Peters, practice director en senior analist bij ESG. “PernixData Architect is hier de ideale oplossing voor. Aangezien de software binnen de hypervisor draait, is deze in staat om een enorme hoeveelheid applicatie- en infrastructuurgegevens te verzamelen en uiterst waardevolle aanbevelingen te doen over de beste manier om een gevirtualiseerd datacenter te ontwerpen.”

Unieke functies van PernixData Architect zijn onder meer:

  • Zet ‘big data’ om in ‘big knowledge’. Architect genereert voortdurend nieuwe gegevens over de dynamische condities van virtuele machines en infrastructuur en zet deze af tegen informatie van externe partijen om ervoor te zorgen dat beslissingen altijd op basis van uiterst nauwkeurige en relevante informatie worden genomen.
  • Real-time analytics. Architect biedt real-time beschrijvende, voorspellende en voorschrijvende analyses voor een optimaal storage- en VM-ontwerp. Gebruikers kunnen op deze manier snel nagaan welke virtuele machines slecht presteren en waarom dit het geval is. Ze kunnen daarnaast de blokgroottes en patronen van lees- en schrijfbewerkingen optimaal configureren ter ondersteuning van de uitrol van nieuwe applicaties of upgrades. Verder kunnen ze de capaciteit van storage-arrays aanpassen aan de voortdurend veranderende behoeften van bedrijfsapplicaties. Dit voorkomt kostbare overinvesteringen in hardware.
  • Een optimale gebruikservaring. Gebruikers krijgen vanuit een centrale locatie inzicht in al hun datacenters en hebben alle relevante applicatie- en opslaggegevens binnen handbereik. Functionaliteit voor ad hoc analyses, zoals drill-downs en draaitabellen, zijn direct beschikbaar voor gedetailleerde analyse en rapportage.
  • Hardwareneutraal. Architect is volledig gebaseerd op software die binnen een paar minuten binnen de hypervisor-kernel kan worden geïnstalleerd. De oplossing is compatibel met alle hardware die is vermeld op de Hardware Compatibility List (HCL) van VMware. Er zijn geen wijzigingen van bestaande virtuele machines, servers, of de storage-omgeving nodig.

Implementatie en beschikbaarheid
Architect kan worden ingezet met of zonder de FVP-software van PernixData, een hoogwaardig platform voor server-side versnelling van de opslagprestaties. Meer informatie over de nieuwste  versie van FVP is te vinden in een ander persbericht dat vandaag gepubliceerd is: PernixData introduceert FVP versie 3.0 en het nieuwe platform FVP Freedom.

Architect biedt als standalone platform alle hierboven genoemde ontwerp- en beheerfuncties, ongeacht het server- en storage-platform.

Organisaties die FVP inzetten in combinatie met Architect krijgen de beschikking over nog meer functionaliteit. Dit geïntegreerde platform biedt inzicht in het gedrag van virtuele machines en patronen in het opslagverbruik, zodat gebruikers de prestaties van deze omgevingen kunnen optimaliseren.

PernixData Architect is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2015. Een bètaversie van deze softwareoplossing is per direct op aanvraag verkrijgbaar via www.pernixdata.com/architect.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.