persbericht: Albert Schweitzer Ziekenhuis innoveert datacenter met Dell

Dell-logo640415Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) stapt binnenkort als een van de eerste Nederlandse zorginstellingen over op een hyperconverged infrastructuur. Het ziekenhuis heeft gekozen voor de Dell XC Web-scale Converged Appliance (Powered by Nutanix). De keuze houdt verband met de migratie naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Dankzij het nieuwe EPD kunnen medische professionals en de administratieve medewerkers van het ziekenhuis sneller en efficiënter werken. Tussen de verschillende afdelingen hoeven straks geen papieren dossiers meer overgedragen te worden. Ook de samenwerking met andere ziekenhuizen wordt in de toekomst gemakkelijker.

Innovatie staat bij het ASZ hoog in het vaandel. Flexibiliteit, redundantie, schaalbaarheid en rekenkracht waren belangrijke eisen in het designtraject. In nauw overleg met het projectteam van Dell en Nutanix heeft het ziekenhuis gekozen voor de Dell XC Web-scale Converged Appliance. Deze oplossing combineert de nieuwste servertechnologieën met de slimme hyperconverged en management software van Nutanix. De infrastructuur kan volgens het concept ‘betaal-alleen-wanneer-u-groeit’ stap voor stap worden uitgebreid. Ook vereenvoudigt de oplossing het beheer. Dankzij de modulariteit ervan kan het ASZ bovendien applicaties sneller uitrollen en resources “on the fly” beschikbaar stellen aan nieuwe projecten en initiatieven.

“We hebben voor een langdurige samenwerking met Dell gekozen omdat we dan alles in één hand houden”, zegt Anton Theunisse, de IT-manager van het ziekenhuis. “We hebben zowel de nulmeting als de designfase en implementatie aan Dell toevertrouwd. Dat vinden we belangrijk omdat we bezig zijn met een complex project met strakke tijdslijnen. De primaire locatie van onze infrastructuur wordt een datacenter in Alblasserdam. Bij calamiteiten heeft het platform ‘self healing’-eigenschappen en indien noodzakelijk wijken we eenvoudig uit naar onze huidige serverruimtes binnen de grootste vestiging in Dordrecht.”

Zorgpartners van het ASZ zoals universitair medisch centrum Erasmus en het Maasstad-ziekenhuis in Rotterdam hebben voor hetzelfde EPD gekozen. Hierdoor kunnen de ziekenhuizen in de toekomst makkelijker informatie met elkaar uitwisselen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.