persbericht: De 7e editie Hack In The Box Security Conference – welkomstwoord Patricia M. Zorko

HITB2016AMS-260-260De zevende editie van de jaarlijkse Hack In The Box Security Conference in Nederland wordt geopend met een welkomstwoord van Patricia M. Zorko, MPA, plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en directeur Cyber Security.

Amsterdam – Op 26 mei gaat de 7e jaarlijkse HITB Security Conference in Nederland van start met een welkomstwoord door Patricia M. Zorko, MPA, sinds 1 november 2015 plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en directeur Cyber Security. De openingstoespraak van mevrouw Zorko in het NH Grand Krasnapolsky in Amsterdam, is getiteld “Cyber Security: Een dans tussen overheden, bedrijven en hacker gemeenschappen.”

Voor haar huidige functie werkte Zorko 34 jaar bij de Nederlandse politie in uiteenlopende functies, onder meer als inspecteur, lid van de mobiele eenheid en directeur Recherche en de laatste jaren eerst als kwartiermaker en daarna als politiechef van de Landelijke Eenheid. Zij verwierf landelijke bekendheid als leidster van het grootste en meest complexe politieonderzoek ooit: de zoektocht naar de daders van de aanslag op vlucht MH17.  Zorko presenteert haar ideeën over de nodige samenwerking van internationale overheden, bedrijven en hacker gemeenschappen om ons digitaal veiliger te maken – juist in een tijd, waarin we in toenemende mate van technologie, die ons steeds kwetsbaarder maakt, afhankelijk zijn.

Op de HITB Security Conferentie worden dit jaar wederom leading edge onderwerpen gepresenteerd door een gevarieerde set van gerenommeerde sprekers en veiligheidsonderzoekers uit de hele wereld en uit verschillende organisaties, waaronder de National Security Research Institute van Zuid-Korea, Google, Linkedin en Facebook. Geheel in de geest van het creëren van collaboratieve omgevingen voor bewustwording en educatie, zal HITB’s initiatief ‘Hack In The Class’ (HITC) worden gepresenteerd in de vrij toegankelijke CommSec (Community and Security) track. Daarnaast kunnen geïnteresseerden in de open CommSec Exhibition Village Area hands-on ervaring opdoen met o.a. hardware kits en lockpicking, en kennis maken met verschillende security communities, hackerspaces en non-profit organisaties.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.