persbericht: Dell introduceert aanpasbare en toekomstbestendige storage-oplossingen

Dell_logo-nw2015msterdam , 19 mei 2016 –Dell introduceert vandaag Storage Center Operating System 7. Deze nieuwe release is het resultaat van drie jaar werk om de kostenefficiëntie van zakelijke ICT-opslag te optimaliseren met een innovatief platform. Dit zal de overstap naar moderne, op flashgebaseerde storage-architecturen omarmen en versnellen.

Ingrijpend verbeterd besturingssysteem
Dell Storage Center Operating System 7 (SCOS 7) bevordert het gebruik van flash-opslag, verbetert en abstraheert het gegevensbeheer door intensievere virtualisatie en past de storage arrays uit de verschillende productreeksen van Dell Storage aan elkaar aan. Deze release biedt meer intelligentie en flexibiliteit om bedrijven klaar te stomen voor de overstap naar flash-technologie. Hiertoe moderniseert het besturingssysteem de opslaginfrastructuur in aansluiting op de huidige behoeften en toekomstige uitdagingen. SCOS 7 biedt brancheleidende mogelijkheden die organisaties aanzienlijke zakelijke voordelen opleveren, zoals:

* Lagere investeringskosten voor hybride en flash-arrays
* Kostenbesparingen tijdens de gehele levenscyclus dankzij uitgebreid en
vereenvoudigd beheer
* Meer flexibiliteit om in te springen op zakelijke en technologische ontwikkelingen
* Uitgebreider ondersteuning voor virtualisatie- en cloud-strategieën
* Verbeterde bescherming van de investeringen in storage-technologie

“Dells SC-reeks is van oudsher een uiterst vooruitstrevend storage-platform, en SOCS 7 is zonder twijfel onze meest revolutionaire softwarerelease tot dusver”,
zegt Alan Atkinson, vicepresident en directeur van Dell Storage. “We hebben het SC-platform ontwikkeld met het oog op toekomstbestendigheid. Deze nieuwe versie tilt flash-opslag, deduplicatie en systeemintelligentie naar een hoger niveau.”

Kostenefficiënte ICT-opslag en verbeterde functionaliteit
Dells SC-reeks is reeds koploper binnen de branche als het gaat om de kosten per gigabyte aan effectieve opslagcapaciteit van flash-systemen [1]. De storage arrays uit deze reeks bieden all flash-opslag voor minder dan 0,45 dollar per GB en opslag op harde schijven voor minder dan 0,10 dollar per GB aan netto effectieve opslagcapaciteit [2]. SCOS 7 maakt het gebruik van geavanceerde storage-technologie mogelijk voor meer workloads. Dit zorgt voor ingrijpende verbeteringen binnen het datacenter door de drempel voor investeringen in flash-opslag te verlagen en de operationele kosten met vereenvoudigd beheer en verbeterde efficiëntie terug te dringen.

Uiterst omvattende datareductie
SCOS 7 helpt organisaties om meer data op te slaan op minder schijven. Nieuwe, gepatenteerde functionaliteit voor deduplicatie en compressie op blokniveau zorgt voor capaciteitsbesparingen tot een verhouding van 10 op 1[3]. Daarmee helpt de software de kosten te verlagen van zowel flash als schijven. De datareductie met SCOS 7 werkt perfect samen met de andere innovatieve functies van de SC-reeks, zoals de automatische verdeling van data over opslagniveaus. De deduplicatie en compressie worden automatisch en dynamisch toegepast om de prestaties te optimaliseren en tijdens de gehele datalevenscyclus kosten te besparen.

Verbeterde flexibiliteit binnen het datacenter
SCOS 7 verbetert het opslagbeheer, zodat klanten snel en met minimale verstoring kunnen inspringen op veranderende eisen. Met de nieuwe Live Migrate-functie van Dell wordt de integratie van storage arrays een standaardmogelijkheid voor de modellen SC9000, SC8000 en SC4020. Opslagbeheerders kunnen volumes nu snel en probleemloos tussen arrays verplaatsen om de opslagomgeving te optimaliseren en opnieuw in balans te brengen. Dit is mogelijk zonder onderbreking van workloads of de noodzaak om aanvullende virtualisatiehardware of –software aan te schaffen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.