Persbericht: EcoRacks opent eerste Immersed Computing Datacenter ter wereld

Op 20 april a.s. opent EcoRacks in Eindhoven het Datacenter van de Toekomst. Het betreft het eerste groene datacenter met een dedicated datacenter ruimte op basis van Immersed Computing. Deze technologie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Asperitas.

Geïnteresseerden zijn op 20 april welkom vanaf 15.00 uur, waarna Willem Jan Withagen directeur van EcoRacks en Rolf Brink CEO van Asperitas om 15.15 uur een korte toelichting geven op de diverse technologische en energiebesparende aspecten van het eerste Immersed Computing Datacenter in Nederland, waarvoor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een Topsector Energiesubsidie (een zogenaamde Demonstratie Energie Innovatie (DEI) subsidie) beschikbaar heeft gesteld.

Na de toelichting volgt een tour door wat ook wel een ‘datacenter in een box’ wordt genoemd, waarna het mogelijk is om te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue.

U bent op 20 april van harte welkom bij dit evenement na voorafgaande aanmelding via een mailtje aan [lizette@ecoracks.nl].

Het adres is Datacentrum van de Toekomst, Ambachtsweg 25, 5627 BZ Eindhoven.

Over EcoRacks, het eerste groene datacenter in een box.
Datacenter EcoRacks in Eindhoven en haar klanten zullen gebruik gaan maken van de Immersed Computing technologie en hebben daar een aparte hal voor ingericht. De datacenter upgrade is erop gericht om klanten die zeer hoge eisen stellen aan energie efficiëntie en tegelijkertijd zogenaamde high-density applicaties te faciliteren. De datacenterruimte zal 300 kW aan IT faciliteren op minder dan 40 m2 met in de eerste fase tien operationele Asperitas AIC24 modules. Ter vergelijking: eerder faciliteerde EcoRacks ongeveer 750 kW op 1.000 m2 luchtgekoeld. Met de implementatie kan de energievraag voor koeling geminimaliseerd worden tot een 1 procents aandeel voor de Immersed Computing datacenter hal, het eerste Immersed Computing datacenter project in Nederland. www.ecoracks.nl

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.