Persbericht: EuroCloud Nederland wordt Cloud Community Europe – Nederland

EuroCloud Nederland gaat verder als de Nederlandse afdeling van Cloud Community Europe. Dat heeft het bestuur op 11 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Groote Industrieele Club in Amsterdam.

Geaccepteerd platform
“De cloud is inmiddels uitgegroeid tot een geaccepteerd platform voor de digitale economie en maatschappij”, stelde bestuurslid Hans Timmerman (in het dagelijks leven CTO bij Dell EMC) in zijn nieuwjaarstoespraak vast. “In landen als Nederland is de vraag is niet langer: wat is cloud? Bij ons draait het de komende jaren vooral om vragen als: hoe kunnen we cloud en andere digitale technologie optimaal inzetten? Wat betekent cloud in de praktijk voor het verbeteren van bedrijfsprocessen maar juist ook voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse maatschappij?”

Digitale transformatie
Nederland was in 2010 een van de eerste landen die toetrad tot EuroCloud Europe. Doel van EuroCloud was het uitleggen wat het fenomeen ‘cloud’ is. “Dit doel is bereikt”, verklaarde Timmerman tijdens de nieuwjaarsreceptie. “Daarom verschuift onze aandacht nu richting het toepassen van cloud en de digitale transformatie van bedrijven en overheden die daarmee mogelijk wordt.”

Nieuwe doelstelling
Bij deze nieuwe doelstelling hoort ook een nieuwe organisatie. Nederland heeft het voortouw genomen om deze nieuwe organisatie niet alleen in Nederland neer te zetten, maar ook in Europees verband. Kern van de activiteiten van deze nieuwe organisatie vormt het ontwikkelen en verspreiding van kennis op het gebied van cloud-toepassingen en digitale transformatie.

Cloud Community Europe
Deze nieuwe organisatie heet: Cloud Community Europe. Tot de oprichters behoren – naast Nederland – ook landen als Frankrijk, Italië, Luxemburg, Monaco, Polen en Spanje. De verwachting is dat op korte termijn België, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Oekraïne zich eveneens aansluiten. Hiermee kent de organisatie een community van meer dan 400 aangesloten bedrijven en maatschappelijke partijen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.