Persbericht: Evoswitch lanceert opencloud

evoswitch_partnerprofileEvoSwitch, een toonaangevende provider van duurzame en innovatieve cloud-neutrale datacenterdiensten, kondigde vandaag de lancering van OpenCloud aan, een online marktplaats voor cloud service providers (CSP’s), netwerk providers, system integrators en enterprise klanten.

OpenCloud biedt nieuwe kansen voor aanbieders van cloud  (interconnectie) diensten, en maakt het makkelijk voor Enterprise en System Integrator klanten om de juiste partner te vinden en om hun publieke of hybride cloud-omgeving te ondersteunen. Daarbij hoort ook toegang tot de grote publieke clouds van Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform.

“We hebben duizenden directe en indirecte klanten met apparatuur in onze datacenters,” aldus Eric  Boonstra, EvoSwitch MD. “Maar het is niet altijd duidelijk voor een Enterprise klant die een hybride  cloud-omgeving aan het bouwen is, dat ze een interconnectie kunnen aangaan met veel van onze  andere klanten binnen hetzelfde datacenter. En zo de cloud-omgeving verder kunnen  uitbouwen en beheren. Dit is wat we met OpenCloud willen oplossen. EvoSwitch wil als aanbieder  van zeer veilige cloud-neutrale datacenterdiensten graag de voorkeurspartner zijn van Enterprise klanten die op zoek zijn naar een partner ecosysteem met een minimaal risico op ‘vendor  lock in’.

Deze combinatie van het aanbieden van kansen en keuzes binnen een ecosysteem van  internet-gerelateerde bedrijven heeft ons altijd veel succes gebracht en we kijken uit naar het herhalen van dit succes rond hybride cloud.”

AMS-IX, partner van EvoSwitch, speelt  een belangrijke rol bij het verbinden van EvoSwitch klanten zoals cloud providers en ISP’s. De samenwerking met AMS-IX bouwt nu verder op deze rol, en breidt de al bestaande interconnectiemogelijkheden voor EvoSwitch klanten verder uit met veilige en schaalbare cloud-interconnectiediensten. Door een directe toegang naar een aparte VLAN op het AMS-IX platform kunnen Enterprise en CSP klanten snel en veilig verbinden met partijen die in andere AMS-IX datacenters staan in de regio Groot-Amsterdam.

“Wij zijn erg enthousiast over het uitbreiden van onze partnership met EvoSwitch, waarbij zij onze  interconnectie expertise en infrastructuur zullen gebruiken voor hun OpenCloud dienst,” aldus Job Witteman, AMS-IX CEO. “Wij ondersteunen hun visie dat het cloud ecosysteem alleen écht kan  groeien in Amsterdam, wanneer cloud providers toegankelijk zijn via een neutraal platform. Door het  voortouw te nemen, laat EvoSwitch haar betrokkenheid zien bij een neutraal en open ecosysteem  dat uiteindelijk meer voordelen heeft voor iedereen.”

“Hoewel we geloven dat er sterke redenen zijn voor service providers en Enterprise klanten om naar onze datacenters te komen, accepteren we dat er soms keuzes zijn gemaakt en dat private clouds of service providers reeds elders staan,” zegt Eric Boonstra. “AMS-IX maakt het nu mogelijk voor hen om ons datacenter te bereiken en te connecteren met de service provider naar keuze, en vice versa. We geloven dat aan het eind van de dag, dit een groot voordeel heeft voor Amsterdam als Digital Gateway voor Cloud Service Providers, net zoals AMS-IX dit effect heeft gehad op internet-gerelateerde bedrijven in de regio.”

OpenCloud, met reeds 25 actieve CSP’s, is beschikbaar voor alle EvoSwitch klanten.
Voor meer informatie en om toegang aan te vragen, ga naar https://opencloud.evoswitch.com.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.