Persbericht: Exact brengt interne ICT-omgeving onder bij The Datacenter Group

Exact, één van de grootste softwareleveranciers van Nederland, heeft een meerjarencontract getekend met The Datacenter Group uit Delft. De eveneens in Delft gevestigde ontwikkelaar van business software zal dit jaar nog met de verhuizing van de interne ICT-omgeving naar het datacenter starten. Hiermee wil de IT-afdeling van Exact de service naar de medewerkers wereldwijd verbeteren.

Eisen datacenter
Om de flexibiliteit en schaalbaarheid van de dienstverlening naar eigen medewerkers te waarborgen en vooral de kwaliteit daarvan te garanderen, heeft Exact besloten de interne ICT-omgeving te outsourcen bij The Datacenter Group. Hoge beschikbaarheid en de fysieke beveiliging zijn enkele van de eisen die Exact aan het externe datacenter stelt. De korte afstand naar het datacenter is een prettige bijkomstigheid. De verhuiswagens hoeven straks geen grote afstand af te leggen. De twee bedrijven zijn namelijk– met een afstand van 800 meter van elkaar- gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein.

Verizon verzorgt connectiviteit
De IT-afdeling van Exact bedient kantoren in vijftien landen wereldwijd, om die reden is netwerkserviceprovider Verizon geselecteerd voor connectiviteit. Verizon – die het Delftse datacenter redundant heeft aangesloten – is wereldwijd actief als één van de grootste internetleveranciers.

The Datacenter Group is zeer verheugd met de komst van deze twee partijen. ‘Dat een gerenommeerd bedrijf als Exact vertrouwt op onze dienstverlening, bevestigt dat wij voldoen aan de hoge eisen die zij stellen aan hun partners. Met de komst van Verizon kunnen wij onze klanten nog beter bedienen in connectiviteitoplossingen’, aldus Siemon van den Berg, CEO van The Datacenter Group.

Exact wil ambitie realiseren
Exact heeft niet alleen in Nederland haar voetsporten verdiend met het leveren van softwarediensten zoals ERP, HRM en CRM, ook in het buitenland zijn zij een toonaangevende speler. Met een omzet van 188 miljoen euro in 2014 behoort de softwareleverancier tot de top 100 van de internationale softwaremarkt. Het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om tot de wereldwijde top drie te willen behoren met business software in de cloud voor het MKB. ‘Inherent hieraan is dat ook de interne automatisering daaraan bijdraagt’, aldus projectmanager Hans Onderdijk

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.