persbericht: Franse cloud provider Ikoula neemt Nederlandse hoster Ermis over

ikoula630415Parijs – Ikoula, de Franse expert in cloud-hosting, maakt bekend dat het in het kader van zijn Europese expansiestrategie de Nederlandse hosting provider Ermis heeft overgenomen. Het in 2003 opgerichte Ermis heeft een leidende positie binnen de Nederlandse markt opgebouwd. Het heeft meer dan 4.600 actieve klanten in het segment van thuiswerkers en kleine kantoren (SOHO) en instellingen in de publieke sector. Ermis werd in 2014 en 2015 bekroond met de ICTWaarborg Award* in de categorie ‘Zakelijke dienstverlener van het jaar’.

De overname van het volledige aandelenkapitaal van Ermis bezorgt Ikoula een lokale aanwezigheid in Nederland. De opening van de dochteronderneming Ikoula Nederland is de tweede stap in de Nederlandse expansieslag, die van start ging met de lancering van de Ikoula Cloud-dienst in Amsterdam in september vorig jaar.

De Nederlandse markt is een van de meest dynamische markten van Europa. In 2015 ging er in het IaaS (infrastructure-as-a-service)-segment meer dan 340 miljoen euro om. Deze markt zal tussen nu en 2018 naar verwachting met 11,7% groeien*.

De overname van Ermis zal Ikoula in staat stellen om Franse klanten te helpen met de internationale uitbreiding van hun activiteiten. De teams in Rotterdam met bewezen expertise op het gebied van sales, support en klantenondersteuning zullen daarnaast bijdragen aan verbeterd beheer van lokale klanten.

“Onze bedrijven delen dezelfde visie op de markt en bedienen klanten met technische ondersteuning gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week.. De overname van Ermis stelt ons in staat om de Nederlandse markt te betreden met de hulp van een partij met een bewezen track record die bekend is met de lokale marktomstandigheden”, aldus Jules-Henri Gavetti, de CEO van Ikoula.

“De producten van Ikoula vullen ons aanbod aan en breiden het verder uit. Dit maakt Ikoula tot de ideale partner voor klanten van Ermis in de regio. Zij kunnen profiteren van de expertise van beide bedrijven door een beroep te doen aan een diverse reeks van diensten”, aldus Dimitri Tzoumas, sales & marketing manager bij Ikoula B.V.

Ikoula is voornemens haar omzet in Nederland tegen het einde van 2016 te verdubbelen, de lokale teams te versterken en een divers scala aan diensten met toegevoegde waarde aan te bieden om zichzelf als cloud-expert op de Nederlandse markt te vestigen.

Het in 1998 opgerichte Ikoula heeft een grote klantenkring opgebouwd. Het host momenteel projecten van meer dan 20.000 klanten in zijn twee Franse datacenters. In 2014 vormde de kapitaalinjectie door Ardian (voorheen Axa Private Equity) een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf.

Ondersteund door de investering van 10 miljoen euro zal Ikoula de komende maanden zijn aanwezigheid verder uitbreiden met nieuwe Europese overnames en de opening van nieuwe wereldwijde vestigingen. Het bedrijf zal daarmee in staat zijn om in andere landen dezelfde mate van innovatie, quality of service en hoogwaardige klantenondersteuning te bieden waarmee het in Frankrijk succes verwierf.

* Nederlandse prijs die wordt uitgereikt op basis van het aantal stemmen van gebruikers.
** Bron: Odin Cloud Insights 2015

Over Ikoula
Ikoula levert sinds 1998 webhosting-diensten, dedicated servers en cloud-oplossingen. De Franse hosting provider beschikt over datacenters in Frankrijk (Picardie en Champagne-Ardennes) waar het meer dan 6.000 beheerde omgevingen host. Innovatie, eenvoud en klantentevredenheid staan centraal binnen alle oplossingen van het bedrijf. Ikoula biedt professionals en bedrijven van alle omvang maatoplossingen aan via drie bedrijfsonderdelen:

Ikoula Express Hosting: Deze divisie levert flexibele pakketoplossingen, van domeinnamen en SSL-certificaten tot dedicated fysieke of virtuele servers (VPS). Deze oplossingen kunnen direct worden afgenomen via de webwinkel.

Ikoula Enterprise Services (IES): Deze divisie levert specialistische diensten op het gebied van uitbesteding, cloud computing en samenwerking. Ikoula draagt zorg voor 24/7 ondersteuning op locatie en high availability van de applicaties van zijn klanten.

EX10: Deze divisie omvat een white label marktplaats voor cloud-gebaseerde samenwerkingsoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op resellers van ICT-oplossingen en systeemintegratoren.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.