Persbericht: Friese domeinnamen een jaar online

Uitnodiging .frl éénjarig bestaan640360De Friese domeinextensie .frl viert zijn eenjarig bestaan. Het jubileum wordt gevierd op dinsdag 2 februari om 20:00 uur in Grand Café Post-Plaza in Leeuwarden, samen met het introductieteam en de .frl pioniers. Deze pioniers namen vorig jaar als eerste Friezen een .frl-domeinnaam in gebruik.

Tijdens de viering kijkt de .frl organisatie vooruit naar de toekomst van .frl en wordt er stil gestaan bij enkele hoogtepunten die het eerste jaar .frl heeft opgeleverd. Een jaar .frl in een notendop:
● In totaal zijn er meer dan 13.500 .frl domeinen geregistreerd tot op heden, check www.registreer.frl voor de actuele stand en het laatst geregistreerde .frl domein.
● Wereldwijd staat .frl op de 12e plek van nieuwe domeinextensies voor steden/gebieden. Op de 11e plek staat .miami en de 13e plek is voor .wien (bron: namestat.org).
● Onder de pioniers zijn geen klachten over het gebrek aan vindbaarheid sinds ze op een .frl domein actief zijn. De inschrijving voor wandelaars op Slachtemarathon.frl was bijvoorbeeld binnen de kortste keren uitverkocht. En ook het prachtige evenement loopleeuwarden heeft via .frl veel bezoekers gehad op hun website.
● www.friks.frl staat vermeld als beste geïndexeerde website op .frl (bron: ntldstats.com)
● doutzen.frl is in gebruik genomen door Doutzen Kroes met haar instagram account; 3.9mln volgers.
● .frl domeinen worden actief gebruikt. In totaal is op 43,9% van de .frl domeinen een website actief met meerdere pagina’s. Ook gebruiken steeds meer mensen een .frl om te gaan mailen. Zo is onlangs het Openbaar Scholennetwerk Heerenveen actief op …@debasis.frl. En ook provincie Fryslân mailt inmiddels via …@fryslan.frl.
● Ongeveer 85% van alle .frl domeinregistraties komt uit Fryslân.
● Slechts 10% van de actieve .frl domeinen wordt doorverwezen. Hiervan verwijst 54% door naar een .nl en 32% naar een ander .frl domein.
● Er zijn erg veel nieuwe initiatieven ontstaan vanuit .frl. Via het Facebook kanaal van .frl, met meer dan 7.000 volgers, worden deze onder de aandacht gebracht. Denk bijvoorbeeld aan pianostemmen.frl, emi.frl, mienskip.frl, finsteropfryslan.frl en vele anderen.
● Sinds kort is de Culturele Hoofdstad 2018 ook bereikbaar op www.2018.frl met de Friestalige versie van de website.

Al met al kijkt de .frl organisatie terug op een succesvol jaar. De ambities qua aantallen lagen vooraf misschien hoger maar we zijn erg tevreden over de manier waarop men reageert op de nieuwe .frl extensie. Dit jaar willen we nog nadrukkelijk luisteren naar de wensen van ondernemers en de manier waarop zij zich met hun .frl domein kunnen onderscheiden. “We merken dat Friesland wordt geassocieerd met kwaliteit en betrouwbaarheid. In onze beleving is een .frl domein dan ook een keurmerk voor kwaliteit waarmee je aan de buitenwereld laat zien waar je voor staat!” aldus Joost van Rooij, Marketingmanager voor stichting puntFRL.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.