Persbericht Hack In The Box kondigt keynote sprekers aan voor security conferentie 2017 in Amsterdam

conference.hitb.org/hitbsecconf2017ams/Samenvatting
Met een week bomvol diep technische security kennis keert de jaarlijkse Hack in the Box Security Conference voor de achtste keer terug naar Amsterdam, naar het NH Grand Krasnapolsky. Het jaarlijkse security evenement bestaat uit een combinatie van technische trainingen, waaronder een speciale ICS / SCADA security training (10 t/m 12 april 2017), gevolgd door een tweedaagse conferentie (13 t/m 14 april) met tal van internationaal gerenommeerde security onderzoekers en sprekers. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer een publiekelijke CommSec conferentie track, een technologie tentoonstelling, een internationale Capture the Flag hacking competitie en een knusse CommSec village voor hackers, makers, builders en breakers – allen vrij te bezoeken.

Hack In The Box kondigt keynote sprekers aan voor security conferentie 2017 in Amsterdam

Amsterdam – 8 maart 2017: Hack In The Box, een door de hacker community gedragen internationale reeks van security conferenties, kondigt een spannende line-up aan voor haar jaarlijkse security conferentie in Amsterdam op 13 en 14 april. Baanbrekend veiligheidsonderzoek, nieuwe onderzoeksmethoden en een groot aantal kwetsbaarheden zullen worden bekendgemaakt tijdens de conferentie. Deze onthullingen hebben invloed op een breed scala aan technologieën, waaronder (mobiele) netwerken, betalingssystemen en veelgebruikte web browsers.

Met de keynote ‘Redefining Defense’ opent Saumil Shah, oprichter en CEO van Net-Square en internationaal erkend spreker, de HITB conferentie op 13 April. In zijn keynote gaat Saumil Shah in op het traditioneel reactieve security model, waar men altijd achter de feiten aanloopt, en presenteert hij een blauwdruk voor pro-actieve verdediging.

Window Snyder, Chief Security Officer bij Fastly, verzorgt de keynote in de ochtend van de tweede dag. Ze is co-auteur van ‘Threat Modeling’, een handleiding voor applicatiebeveiliging, en werkte eerder aan de veiligheid en privacy strategie van Apple. Daarvoor was zij Mozilla’s ‘Chief Security Something-Or-Other’ en was verantwoordelijk voor de veiligheid van Windows XP SP2 en Windows Server 2003 tijdens haar loopbaan bij Microsoft.

Natalie Silvanovich, security-onderzoeker bij Google Project Zero – het elite team van security onderzoekers in dienst van Google belast met het vinden van zero-day kwetsbaarheden, houdt de afsluitende keynote ‘The ECMA and the Chakra’. Ze geeft een technische kijk op ECMAScript specificaties en laat zien hoe deze standaard gebruikt kan worden om spannende nieuwe browser bugs te vinden. Natalie Silvanovich zoekt met veel succes naar kwetsbaarheden. Eerder werkte ze aan de beveiliging van mobiele apparaten bij het Android Security Team van Google en de Security Research Group van BlackBerry. Alleen al afgelopen jaar heeft ze meer dan honderd kwetsbaarheden in Adobe Flash ontdekt en gemeld.

Naast de conferentie organiseert HITB opnieuw een vrij toegankelijke ‘CommSec’ conferentie track, gesponsord door Nixu, en de ‘CommSec village’, een tentoonstellingsruimte gewijd aan alle dingen die te maken hebben met hacken en maken. Op 13 en 14 April kunnen bezoekers leren solderen met de beroemde uitvinder Mitch Altman (bedenker van de TV-B-Gone), leren kluizen en sloten open te maken bij The Open Organisation of Lockpickers (Toool), zien waar Nederlandse en Europese hackerspaces aan werken, en dit jaar voor het eerst: een kijkje nemen naar hoe auto’s worden gehacked!

Tijdens HITB Capture the Flag hacking competitie spelen dit jaar 21 internationale teams van hackers de pittige hackwedstrijd genaamd ‘Change The Frequency’, gesponsord door The S-Unit. Het publiek is welkom om te komen kijken terwijl de teams strijden voor glorie en een prijzenpot van 3000 dollar, gesponsord door Darkmatter. Het hoogst geplaatste team wint bovendien een reis naar Singapore, om in augustus te concurreren tegen ‘Asia’s best’ tijdens de CTF wedstrijd bij HITB GSEC 2017 Singapore.

 

Over HITBSecConf

HITB Security Conference of HITBSecConf is een door de community gedragen, not-for-profit security conferentie die jaarlijks gehouden wordt op diverse locaties in Azië en in Nederland te Amsterdam. HITB Security heeft eerder ook conferenties georganiseerd in het Midden-Oosten, in Bahrein en Dubai. De HITBSecConf heeft als doel de verspreiding, discussies en uitwisselen van diepgaande kennis over beveiliging, in het bijzonder van grensverleggende aanval- en verdedigingsmethoden.

HITBSecConf wordt gesteund door verschillende overheden en beroepsverenigingen.
Website: https://conference.hitb.org/hitbsecconf2017ams/
Sponsors: https://conference.hitb.org/hitbsecconf2017ams/sponsors/
Twitter: @HITBSecConf @HITBMedia #HITB2017AMS
Facebook:  https://www.facebook.com/hackinthebox
LinkedIn:  https://www.linkedin.com/groups?gid=40911    

 

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.