persbericht: Juniper Networks breidt Unite-architectuur uit met nieuwe EX-switches ter vereenvoudiging van het netwerkbeheer

Juniper NetworksCombinatie van nieuwe access switches EX2300 en EX3400 en Junos Fusion Enterprise zorgt voor een gestroomlijnd beheer van bedrijfsnetwerken.

Schiphol-Rijk, 27mei 2016 – Juniper Networks (NYSE: JNPR), leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert vandaag twee nieuwe access switches uit de Juniper Networks® EX-reeks. Van deze switches wordt verwacht dat zij bijdragen aan veilig en vereenvoudigd beheer van campus- en filiaalnetwerken, ongeacht hun omvang of complexiteit. De EX2300 is een switch op instapniveau; de EX3400 is gericht op het middensegment. Beide oplossingen bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden om voor gestroomlijnd en centraal netwerkbeheer te zorgen voor een op de cloud gerichte enterprise, waarvan Junos® Fusion Enterprise en Juniper Networks® Virtual Chassis-technologie deel uitmaken. De nieuwe oplossingen versterken het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-framework van Juniper Networks door te fungeren als aanvullende punten binnen het netwerk waarop beveiligingsregels kunnen worden afgedwongen.

De EX2300 en EX3400 maken deel uit van Juniper Unite, een flexibele zakelijke architectuur die de netwerkinfrastructuur vereenvoudigt. De nieuwe switches bieden kleine en middelgrote bedrijven een eenvoudig beheerbare netwerkoplossing die de werkdruk van ICT-medewerkers verlicht, zodat zij meer tijd overhouden voor strategische projecten. De access switches bieden grote ondernemingen ook meer flexibiliteit om hun activiteiten ingrijpend op te schalen en arbeidsintensieve ICT-taken uit te voeren. De EX2300 en EX3400 vormen een aanvulling op de EX-reeks en bieden klanten meer keuzevrijheid, met behoud van de op Junos gebaseerde functiereeks van EX, waaronder de endpoint-functionaliteit van Junos Fusion Enterprise. Dankzij de mogelijkheid om beveiligingsregels af te dwingen via de nieuwe switches, kunnen bedrijven potentiële bedreigingen dichterbij de bron een halt toeroepen en het netwerk helpen om zichzelf te beschermen.

De in de herfst van vorig jaar geïntroduceerde Juniper Unite architectuur legt de basis voor de ontwikkeling van een flexibel en veilig netwerk dat het mogelijk maakt om op snelle en efficiënte manier cloud-applicaties en –diensten in gebruik te nemen. De architectuur maakt hiertoe gebruik van geavanceerde switches, beveiligingsoplossingen, routers en software. Dit aanbod omvat de vandaag geïntroduceerde switches en oplossingen van externe leveranciers, die beschikbaar zijn via het Open Convergence Framework (OCF). Junos Fusion Enterprise, een onderdeel van Juniper Unite, is de meest schaalbare, softwaregestuurde switching-architectuur voor campusomgevingen. Deze is gebaseerd op de IEEE 802.1BR-standaard en biedt geautomatiseerde netwerkconfiguraties en vereenvoudigde schaalbaarheid ter ondersteuning van de ontwikkeling van intelligente, door de cloud ondersteunde bedrijfsnetwerken. Junos Fusion Enterprise stelt organisaties in staat om diverse netwerklagen, met inbegrip van datacenters op locatie, te vereenvoudigen tot één simpel, intelligent en flexibel bedrijfsnetwerk dat door de cloud wordt ondersteund.

Het Juniper Networks Professional Services-team en erkende Professional Services Partners kunnen netwerkevaluaties en ontwerp-, implementatie- en trainingdiensten verzorgen om bedrijven te helpen met de ontwikkeling van een netwerkarchitectuur die voldoet aan de eisen van cloudapplicaties en –diensten. De EX2300 en EX3400 worden aangeboden op basis van de Enhanced Limited Lifetime Warranty (eLLW)-garantie van Juniper Networks. De intensief getrainde Professional Services Partners van Juniper Networks bieden unieke diensten aan die organisaties helpen om de technologieën van Juniper Networks effectiever te integreren met hun bedrijfsomgeving.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.