persbericht Juniper Networks helpt operators om sneller nieuwe cloud-diensten af te leveren met nieuwe datacenter interconnect (DCI)-oplossing

(Bewerkt persbericht van 21 maart 2017)

Open Cloud Interconnect combineert nieuwe coherente optische innovaties met integraal netwerkbeheer en softwarematige besturing

Schiphol-Rijk, Nederland, 21 maart 2017– Juniper Networks (NYSE: JNPR), leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert vandaag Open Cloud Interconnect, een uitgebreide datacenter interconnect (DCI)-oplossing waarmee operators sneller nieuwe cloud-diensten kunnen afleveren en het netwerkbeheer vereenvoudigen. De oplossing maakt gebruik van een unieke aanpak die coherente optische innovaties met hoge capaciteit combineert met open en programmeerbare technologieën voor routering, switching, netwerkbeveiliging en virtualisatie. Dit draagt bij aan verbeterde netwerkautomatisering en meer overzicht en grip op gelaagde DCI-netwerken.

Volgens IHS Markit zal de wereldwijde markt voor cloud-diensten voor ICT-infrastructuren en applicaties tussen 2016 en 2020 naar verwachting met 23% groeien en in dat laatste jaar een totaal omzetniveau van 286 miljard dollar bereiken. Bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen om van deze groeikansen te profiteren, hebben operators grote moeite met het opschalen van de netwerkcapaciteit, het optimaliseren van netwerkbronnen en het vereenvoudigen van het netwerkbeheer. Deze problemen worden verergerd door het gebruik van niet-open producten die op slechts één netwerkniveau werken. Dit weerhoudt operators ervan om zich aan te passen aan het tempo van cloud-gerelateerde processen. Open Cloud Interconnect van Juniper helpt exploitanten van datacenters om deze problemen de baas te worden met in de praktijk bewezen en veelzijdige oplossingen die gebruikmaken van innovaties van het IP-netwerk tot de fototonische laag. Dit stelt hen in staat om open, schaalbare, veilige en eenvoudig beheerbare DCI-netwerken in te richten.

Open Cloud Interconnect maakt gebruik van brancheleidende technologieën voor routering, switching, pakketoptische netwerken, operationeel beheer en software defined networking (SDN). Operators kunnen hiermee hun datacenter-netwerken inrichten op basis van een open en flexibele aanpak om tegemoet te komen aan de eisen van publieke, private en hybride omgevingen die meerdere clouds omspannen. Open Cloud Interconnect is gebaseerd op dezelfde principes als het recentelijk geïntroduceerde Unite Cloud for the Data Centeren het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-platform. De oplossing is aanpasbaar aan een divers scala aan netwerkarchitecturen, zodat cloud providers, internetproviders en grote ondernemingen naar behoefte DCI-netwerken kunnen ontwerpen, optimaliseren en beheren.

Open Cloud Interconnect maakt gebruik van diverse technologieën van Juniper, zoals 3D Universal Edge-routers uit de MX-reeks, switches uit de QFX-reeks en Contrail, dat de mogelijkheid biedt om DCI-oplossingen op maat te ontwikkelen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.