Persbericht: Megaport introduceert Megaport Cloud Router (MCR)

Nieuwe virtuele router service maakt laag 3-connectiviteit mogelijk zonder de afhankelijkheid van fysieke routers en infrastructuur

Brisbane, Australië – 22 januari 2018* – Megaport Limited (ASX: MP1) (“Megaport”), een vooraanstaande wereldwijd opererende Network as a Service (NaaS) leverancier, heeft de Megaport Cloud Router (MCR) geïntroduceerd. Deze virtuele router service stelt klanten in staat om op een snelle en vertrouwelijke manier laag 3-verbindingen op te zetten, zonder dat daarvoor routers of andere fysieke infrastructuur nodig zijn. MCR minimaliseert administratieve en operationele taken, waardoor bedrijven eenvoudiger op clouddiensten aan kunnen sluiten, het bereik van hun diensten via Points of Presence (PoP’s) kunnen vergroten en wereldwijd met andere partijen binnen hun ecosysteem verkeer uit kunnen wisselen.

Kernpunten:

  • Bedrijven die zijn ‘geboren’ in de cloud kunnen geavanceerde IP routing functionaliteit benutten, zonder dat zij daarvoor routers of andere fysieke infrastructuur nodig hebben en virtuele services moeten beheren.
  • MCR maakt cloud naar cloud verbindingen mogelijk. Dit betekent dat klanten applicaties en data tussen omgevingen van Cloud Service Providers (CSP’s) kunnen verplaatsen om een optimale cloudoplossing te behalen en zowel een hybride als multi-cloud infrastructuur te ondersteunen.
  • Netwerk eigenaars en service providers kunnen wereldwijd virtuele PoP’s opzetten om interconnectie en peering met andere partijen binnen hun ecosysteem te realiseren. Ook maakt het een snelle implementatie en lagere kosten mogelijk.
  • Klanten kunnen wereldwijd virtuele routers binnen routing gebieden creëren waarmee ze een globaal bereik en lokale routing beslissingen kunnen ondersteunen.
  • MCR neemt de noodzaak weg om zowel publieke IP-adressen als een AS af te nemen en vermindert administratieve en operationele taken die komen kijken bij het beheren van een laag 3-netwerk.
  • MCR is volledig geïntegreerd in Megaport’s Software Defined Network (SDN)-platform en staat een eenvoudige configuratie toe van laag 3-connectiviteit naar service providers en loroutcaties binnen het Megaport ecosysteem via de Megaportal.

“Voor een NaaS-bedrijf als Megaport is het noodzakelijk dat wij voortdurend met innoverende oplossingen komen om de complexiteit in het aankoopproces van netwerkverbindingen weg te nemen,” zegt Vincent English, Chief Executive Officer bij Megaport. “Wij hebben ons verder ontwikkeld door onze SDN-oplossingen uit te breiden naar laag 3 IP routing zodat een breder klantenbestand met verschillende technische capaciteiten en organisatorische wensen ondersteund wordt. Met Megaport Cloud Router is uitgebreide kennis van laag 3-vaardigheden niet nodig om voordeel te halen uit IP routing functionaliteiten. Cloud naar cloud connectiviteit, een van de nieuwe use cases die MCR mogelijk maakt, biedt sterke mogelijkheden voor ondernemingen die zich richten op de volgende generatie multi-cloud en hybride cloud oplossingen. Onze klanten zijn daarnaast niet meer gebonden aan de beperkingen van hun fysieke netwerk en kunnen snel virtuele PoP’s bereiken voor unieke peering- en interconnectie-mogelijkheden. We zijn vastberaden om voortdurend nieuwe services te ontwikkelen die nieuwe markten aanboren en de volgende generatie in cloud- en netwerkgroei mogelijk maken.”

MCR voorziet in kostbesparingen, gemak en veilige connectiviteit zonder dat daarvoor een fysieke aanwezigheid in een datacenter nodig is. De service verzorgt cloud naar cloud connectiviteit door twee of meer CSP’s met elkaar te verbinden, staat packet forwarding toe en maakt intelligente routing beslissingen mogelijk. Door middel van MCR kunnen klanten op laag 3-niveau service providers ­­­­op het Megaport-platform bereiken, directe cloudverbindingen naar meerdere CSP’s opzetten, BGP gebruiken en rechtstreekse verbinding maken met nieuwe en ontwikkelende SaaS-leveranciers die voorheen alleen toegankelijk waren op internetknooppunten.

Voor meer informatie over Megaport Cloud Router bezoek megaport.com/mcr

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.