persbericht: Nieuw scale-out storage-platform van Tintri stelt bedrijven en CSP’s in staat om hun eigen cloud-infrastructuur te bouwen

TintriGrootste ‘all-flash’ scale-out-systeem biedt ondersteuning voor 160.000 VM’s. Gebruikers kunnen de capaciteit opvoeren van 17 TB naar 10 PB voor minder dan 1 dollar per GB.

Amsterdam, 17 mei 2016 – Tintri Inc., de leverancier van VM-bewuste storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, introduceert vandaag een nieuw scale-out storage-platform. Bedrijven en cloud service providers (CSP’s) kunnen hiermee een met Amazon vergelijkbare cloud-infrastructuur ontwikkelen ter ondersteuning van diverse gevirtualiseerde workloads. Het nieuwe platform legt de basis voor volledig op flash gebaseerde scale-out storage met ondersteuning tot 160.000 virtuele machines, 10 petabyte aan opslagcapaciteit en 6,4 miljoen IOPS, voor minder dan 1 dollar per gigabyte.

Tintri introduceert daarnaast negen nieuwe ‘all flash’-modellen van de Tintri VMstore T5000 met mogelijkheden voor capaciteitsuitbreidingen, Tintri Analytics voor het voorspellen van de benodigde capaciteit en prestatievermogen en twee nieuwe Tintri Cloud-oplossingen. De eenvoud van VM-bewuste storage biedt organisaties de mogelijkheid om hun opslagcapaciteit op te schalen van 17 TB naar 10 PB met één gemeenschappelijk platform en vereenvoudigd beheer van de opslagomgeving.

“Schaalbaarheid is kenmerkend voor de cloud. Veel bedrijven willen infrastructuren ontwikkelen met een dergelijke schaalomvang  om flexibiliteit en automatisering naar het beheer van uiteenlopende workloads te brengen. Echter worden ze in hun mogelijkheden beperkt door een conventionele storage-architectuur die nooit met het oog op deze behoeften is ontwikkeld”, zegt Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri. “Bedrijven zien zich hierdoor gedwongen om te kiezen voor beperkte en inefficiënte scale-outsystemen die om een groot aantal schijven vragen en geen voordelen bieden zoals inzicht op VM-niveau, quality of service en automatisering. De nieuwe oplossingen van Tintri stellen bedrijven en CSP’s in staat om hun storage-omgeving effectiever op te schalen en hun eigen met Amazon vergelijkbare cloud-infrastructuur in te richten met een virtualisatiebewust platform dat grip, beveiliging, kostenefficiëntie en eenvoud biedt.”

Scale-out storage-platform:

  • Een gecombineerde pool van opslagcapaciteit. Door een ontwerp dat alle storage nodes samenbrengt worden de uiteenlopende ‘all flash’ en ‘hybrid flash’ Tintri VMstores omgevormd tot een pool van opslagcapaciteit. Dit zorgt voor een sterke vereenvoudiging van het beheer, de planning en de toewijzing van opslagbronnen.
  • Schaalbaarheid en prestatievermogen. Het storage-platform van Tintri is ontwikkeld met het oog op schaalbaarheid tot meer dan een miljoen virtuele machines. De scheiding van het besturingsverkeer en dataverkeer minimaliseert de latency en maakt het mogelijk om met een zeer groot aantal storage-nodes te werken.
  • Schaalbaarheid van kleine omgevingen naar uiterst omvangrijke omgevingen met nieuwe en bestaande, volledig op flash gebaseerde of hybride, gedeeltelijk of volledig bezette systemen.
  • VM- en softwaregebaseerd. De nieuwe oplossing maakt gebruik van intelligente software die consistente opslagprestaties naar gevirtualiseerde en cloud-applicaties brengt. Deze oplossing kan worden ingezet binnen elk standaard Ethernet-netwerk en maakt daarmee een einde aan de noodzaak om interconnects op te zetten. De VM Scale-out-software biedt automatisch aanbevelingen voor de beste locatie om virtuele machines onder te brengen.
  • Onafhankelijk opschalen van de rekenkracht en opslagcapaciteit. De flexibele koppeling van ICT en opslagcapaciteit maakt het mogelijk om deze elementen los van elkaar op te schalen.

Tintri VMstore T5000 All-Flash met uitbreidingsmogelijkheden:
Tintri introduceerde de Tintri VMstore T5000 all flash-reeks in augustus 2015. Momenteel zijn alle drie de modellen, de T5040, T5060 en T5080, opgewaardeerd met nieuwe capaciteitsopties variërend van 17 TB tot 308 TB. Tintri zal in de toekomst voor een aantal van deze modellen capaciteitsopwaarderingen bieden die gebruikers de mogelijkheid bieden om hun individuele VMstores op te schalen. In combinatie met de VM Scale-out-software profiteren gebruikers van uiterst flexibele schaalbaarheid en kunnen ze hun Tintri T5040 ‘all flash’-systeem opwaarderen naar 32 volledig bezette T5080’s.

VM Scale-out software: De nieuwe VM Scale-out-software biedt de volgende mogelijkheden:

  • Voorspellende analyse op basis van meer dan een miljoen statistieken. Deze statistieken worden elke tien minuten verzameld uit een historie van dertig dagen. Ze maken het mogelijk om piekbelastingen in plaats van de gemiddelde belasting te analyseren ter ondersteuning van uiterst nauwkeurige prognoses. Uitgebreide mogelijkheden voor het analyseren van workloads maken het mogelijk om snelgroeiende virtuele machines te identificeren en geavanceerde algoritmes toe te passen voor het modelleren van de toekomstige groei en het voorkomen van capaciteitsbottlenecks.
  • Optimalisatie tegen de laagste kosten dankzij multidimensionale modellering. Een speciaal besturingsalgoritme optimaliseert voortdurend de duizenden VM’s in elke pool van VMstores. Daarbij houdt het rekening met ruimtebesparing, de opslagbronnen die voor elke VM zijn benodigd en de kosten en tijd die gepaard gaan met de migratie van VM’s. Het algoritme doet aanbevelingen met betrekking tot de minst kostbare VM-migratie voor het optimaliseren van de pool.
  • Behoud van de beleidsinstellingen en statistieken voor virtuele machines. Wanneer een VM wordt verplaatst, worden niet alleen de snapshots overgezet, maar ook de statistieken en beleidsregels voor de beveiliging en QoS. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een replicatieprotocol dat voor efficiënte compressie en deduplicatie zorgt.
  • Ondersteuning voor alle belangrijke hypervisors

Tintri Analytics
Tintri biedt al vanaf zijn oprichting real-time mogelijkheden voor analyses op VM-niveau aan binnen zijn Tintri Operating System en beheersysteem Tintri Global Center. Vandaag wordt deze basis uitgebreid met een SaaS-oplossing die voorziet in predictive analytics-functionaliteit waarmee organisaties zowel de capaciteit- als prestatiebehoeften kunnen modelleren. Tintri Analytics wordt ondersteund door big data engines zoals Apache Spark en Elastic Search en kan daarmee statistieken voor 500.000 VM’s die in de loop van jaren zijn verzameld binnen één seconde analyseren. Met functionaliteit voor datamining en rijke metadata op VM-niveau biedt Tintri Analytics gebruikers informatie over hun storage-omgeving.  Hiermee kunnen ze betere beslissingen nemen ten aanzien van het gedrag van applicaties en de opslagbehoeften.

Tintri Cloud
Tintri Cloud combineert de kracht van het Tintri Scale-out-platform met het prestatievermogen van volledig op flash gebaseerde VMstores en de eenvoud van zijn uitgebreide aanbod van virtualisatiebewuste storage-oplossingen om organisaties in staat te stellen om hun eigen private cloud te bouwen.

Klanten kunnen beginnen met één Tintri VMstore T5040 met 17 TB aan effectieve opslagcapaciteit en opschalen naar de Tintri Foundation Cloud met 1,2 PB in minder dan 8 rack units. Ze kunnen ook een beroep doen op de Tintri Meta Cloud, die voorziet in een kant-en-klare opslaginfrastructuur met een capaciteit van 10 PB. Daarmee kan ondersteuning worden geboden voor 160.000 virtuele machines, meer dan 6,4 IOPS in 64 RU voor minder dan 1 dollar per gigabyte aan effectieve opslagcapaciteit. Dankzij de beheereenvoud van de VM-bewuste ICT-opslag  kunnen organisaties snel opschalen van 17 TB tot 10 PB.

Zowel de Foundation Cloud als Meta Cloud bieden toegang tot alle softwareoplossingen van Tintri voor opslagbeheer, analyses op VM-niveau, VM Scale-out, replicatie, QoS en levenscyclusbeheer.

Prijzen en beschikbaarheid
De Tintri VMstore T5000 All-Flash Series met nieuwe uitbreidingsopties is per direct verkrijgbaar via Tintri en erkende Tintri-resellers. Tintri Analytics is per direct verkrijgbaar voor klanten met een geldig ondersteuningscontract voor Tintri VMstore.

VM Scale-out zal beschikbaar zijn in Tintri Global Center Advanced, dat vanaf juni 2016 verkrijgbaar is op basis van een afzonderlijke softwarelicentie of als onderdeel van de Tintri Software Suite, waarin Tintri Global Center Advanced, ReplicateVM, SecureVM en SyncVM zijn inbegrepen. Voor bestaande gebruikers van Tintri Global Center Standard zullen eveneens upgrades beschikbaar zijn.

Tintri Foundation Cloud en Tintri Meta Cloud zijn vanaf juni 2016 verkrijgbaar via Tintri en erkende Tintri-resellers.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.