persbericht: Nieuwste versies van Acronis back-up oplossingen bieden beste prestaties ooit en naadloze aansluiting op de volgende generatie hybride cloud-oplossingen

acronis-415Nieuwe versies van Acronis back-up oplossingen leveren gemakkelijke, complete en betaalbare databeveiliging voor bedrijven, managed service providers, telecombedrijven, hosters en resellers.

Brussel / Delft — Acronis, wereldwijd marktleider op het gebied van hybride cloud databeveiliging, maakte vandaag de release bekend van maar liefst drie nieuwe oplossingen: Acronis Backup, Acronis Backup Advanced en Acronis Backup Cloud. De nieuwe Acronis back-up oplossingen zijn ideaal voor kleine en middelgrote ondernemingen en combineren betere prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid met nieuwe functies, die een gemakkelijke en naadloze aankoop- en upgradeprocedure bieden, inclusief een simpele opstap naar de toekomstige oplossing Acronis Backup 12.

Volgens Enterprise Strategy Group (ESG), staan data back-up en -herstel consequent tussen de top IT-prioriteiten bij organisaties van uiteenlopende omvang, maar bij middelgrote organisaties in het bijzonder. Tegelijkertijd zien hedendaagse bedrijven zich geplaatst voor geheel nieuwe uitdagingen, waar het de gegevensbeveiliging – enorm toegenomen datavolumes inbegrepen – door de mens veroorzaakte en natuurlijke rampen en cyberbedreigingen betreft.

“Aangezien de werklast steeds verder groeit en diverser wordt, zijn bedrijven gedwongen manieren te vinden om enerzijds de gegevensbeveiliging te vereenvoudigen maar tegelijk de kosten te reduceren en hun flexibiliteit te verhogen,”
aldus Jason Buffington, Principal Analist bij Enterprise Strategy Group. “Bedrijven dienen zich voor te bereiden op de toekomst door nu al een bredere kijk te ontwikkelen op databeveiliging en oplossingen te implementeren die bredere ondersteuning bieden voor een als maar groter worden mix van data- of bedrijfskritische platformen die beveiligd moeten worden.

Acronis Access Advanced en Acronis Backup Advanced, versie 11.7 – Wat is er nieuw
Back-up oplossingen van Acronis bieden snel, herstel van individuele bestanden, applicatiegegevens, of complete systemen met één klik – allemaal vanuit één enkele back-up. Acronis Backup en Acronis Backup Advanced 11.7 presteren beter dan ooit en bieden zowel bestaande als nieuwe klanten de mogelijkheid voor een naadloze overstap naar versie 12. Acronis Backup ondersteunt vijf tot 50 werknemers en één tot vijf servers. Acronis Backup Cloud ondersteunt 50 tot 1000 werknemers en één tot vijf servers.

De nieuwe 11.7 versies bieden de volgende voordelen:

  • ieuwe abonnementslicentie: Eenvoudige en flexibele opties beschermen een compleet MKB-datacenter zonder hoge initiële investeringskosten.
  • Betere prestaties en gereduceerde opslagkosten: Met variabele blokdeduplicatie kan 24 keer zo veel data worden opgeslagen met dezelfde hoeveelheid RAM. Dit verlaagt de algehele opslagkosten. Klanten realiseren bovendien snellere hersteltijddoelstellingen (RTO’s) en verlagen de kosten van downtime dankzij tot wel 40% sneller herstel dankzij gededupliceerde opslag.
  • Snellere back-up met uitgebreide opslagondersteuning: Maakt back-ups mogelijk van met NFS (netwerkbestandsysteem) gedeelde mappen en levert verbeterde back-ups voor NFS-gebaseerde netwerk-gekoppelde opslagsystemen (NAS), SMB/CIFS, FTP en SFTP.
  • Uitgebreide ondersteuning van het besturingssysteem: Complete ondersteuning voor Microsoft Exchange 2016, Microsoft Windows 10, Microsoft Windows Server 2016 Tech Preview 4, VMware vSphere 6, Linux® kernel t/m 4.4, en Red Hat Enterprise Linux 7.x.

Acronis Backup Cloud, versie 5 – Wat is er nieuw

Acronis Backup Cloud versie 5 geeft je alvast een voorproefje op de Acronis Backup 12 ervaring. Acronis Backup Cloud is een betaalbare, veilige en hoogschaalbare hybride cloud back-up service die het voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijk maakt om databeveiligingsapparatuur te beheren, ongeacht de plaats waarde deze is opgesteld of waar het bedrijf de back-up wenst op te slaan – op locatie, in de cloud, of beide. Acronis Backup Cloud 5 is gebaseerd op een cloudarchitectuur en toegesneden op alle door serviceproviders geboden technologieomgevingen en businessmodellen.

De nieuwe versie van Acronis Backup Cloud biedt de volgende voordelen:

  • Geautomatiseerde servicemanagement-tools Verschaft serviceproviders de mogelijkheid om verbruik, quota en back-up waarschuwingen beter te managen, en daardoor tijdsbesparing en hogere opbrengsten te realiseren
  • Self-service back-up monitoring: Biedt eindgebruikers verbeterde controle van de back-up procedure, waaronder het bekijken van de back-up voortgang en de mogelijkheid om apparaten met één klik te beschermen na installatie van de agent.
  • Gecentraliseerd dashboard: Biedt eindgebruikers de mogelijkheid om waarschuwingen te bekijken en audits uit te voeren van één locatie en één managementconsole.

“We zijn tot het uiterste gegaan met onze nieuwste Acronis back-up oplossingen als het gaat om testen, prestaties en betrouwbaarheid – het is onze meest robuuste release ooit,” vertelt John Zanni, hoofd marketing bij Acronis. “We hebben de feedback van onze klanten verwerkt door alles gemakkelijker te maken, waaronder een vereenvoudigde aankoopprocedure, op abonnement gebaseerde prijzen, en naadloze upgrades naar nieuwe oplossingen, waarmee onze partners en eindgebruikers perfect zijn voorbereid op de toekomst, welke uitdagingen die ook in petto heeft.”

Aangedreven door de Acronis AnyData Engine, een uniek, betrouwbaar en krachtig pakket databeveiligingstechnologie, dat data in fysieke, virtuele, hybride en cloudomgevingen verzamelt, opslaat, herstelt en beheert, bieden alle back-up oplossingen van Acronis een gecentraliseerde managementconsole voor elke omgeving en locatie. Back-up oplossingen van Acronis maken deel uit van het complete ACRONIS aanbod hybride cloud databeveiligingsoplossingen, waaronder tevens cloudopslag, disaster recovery en file sync & share.

Acronis levert oplossingen voor de MKB-markt via een wereldwijd partner ecosysteem, bestaande uit serviceproviders, waaronder hosting-partijen en telecombedrijven, distributeurs en cloud resellers. Eindgebruikers zijn vrij in het kiezen van een implementatiemodel, inclusief een door een service provider gehoste, een door Acronis gehoste of een hybride opstelling, waarin oplossingen op locatie kunnen zijn inbegrepen.

Beschikbaarheid

Versie 11.7 van Acronis Backup en Acronis Backup Advanced zijn nu leverbaar. Versie 5.0 van Acronis Backup Cloud wordt in de loop van maart beschikbaar.

Aanvullende informatie:

Over Acronis:

Acronis zet de standaard voor hybride cloud data beveiliging met oplossingen voor back-up, disaster recovery en beveiligde bestandsdeling. Dankzij de krachtige AnyData Engine en zich onderscheidend met haar image technologie, levert Acronis eenvoudige, complete en betaalbare gegevensbeveiliging voor alle bestanden, applicaties en besturingssystemen in alle soorten omgevingen – virtueel, fysiek, cloud en mobiel. Acronis, opgericht in 2003, beveiligt de gegevens van meer dan 5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven in meer dan 145 landen. Acronis beschikt over meer dan 100 patenten en producten van Acronis, bekroond tot beste product van het jaar, omvatten een hele reeks aan functionaliteit, waaronder migratie, klonen en replicatie. Tegenwoordig zijn oplossingen van Acronis wereldwijd verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dienstverleners, distributeurs en cloud-resellers. Ga voor aanvullende informatie naar www.acronis.com.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.