Persbericht: PhoenixNAP sluit zich aan bij AMS-IX

PhoenixNaplogoPhoenixNAP®, een internationale IT-dienstverlener en aanbieder van cloud, dedicated servers, colocatie, en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) technologie-oplossingen, kondigde aan zich aan te sluiten op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). De not-for-profit, neutrale en onafhankelijke AMS-IX platform verbindt meer dan 700 IP-netwerken en heeft een peak van het zakelijk internet verkeer van meer dan 4 Terabit per seconde.

“Het niveau van connectiviteit die bedrijven, particulieren, en de wereld vereisen blijft voortdurend stijgen”, zegt Ian McClarty, President van phoenixNAP. Aan deze eisen te kunnen voldoen kan een uitdaging zijn, en dat is precies wat internet exchanges zoals AMS-IX helpen te overwinnen. Gebruikmakend van de inherente peering relaties van de exchange, kunnen onze klanten van veel efficiënter wereldwijd verkeer distributie genieten, om eindgebruikers snel te kunnen bereiken, ongeacht hun locatie.”

PhoenixNAP heeft een 10 Gbps uplink-poort verbinding met AMS-IX uit zijn Amsterdamse datacenter locatie. Deze poort verstrekt toegang tot de AMS-IX peering-netwerk en kan ook worden ingezet voor hybride cloud-oplossingen voor meerdere datacenter locaties.

“We zijn vereerd dat phoenixNAP heeft AMS-IX in Amsterdam als de eerste Internet Exchange in Europa gekozen waar het zal beginnen peering,” zei Mark Cooper, CCO bij AMS-IX. “PhoenixNAP aanwezigheid op ons platform draagt bij aan de diversiteit en de breedte van de diensten die ter beschikking van de AMS-IX gemeenschap worden gesteld en hen in staat stelt om hun eindgebruikers meer stabiele, snelle en kostenefficiënte Internet diensten aan te bieden.”

“Al jaren wordt Nederland gezien als van soorts Digitale Gateway voor Europa,” voegde Martin Wielomski, Business Development Manager EMEA voor phoenixNAP. “De exchange van AMS-IX levert zeer belangrijke bijdrage aan dit onderscheid en we vinden het ook belangrijk en spannend om meer verkeer mogelijkheden voor onze klanten te kunnen bieden. Bovendien, dit opent de mogelijkheden voor klanten om gemakkelijk hun hybride virtuele omgevingen te implementeren en te schalen door meerdere data center locaties.

 

 

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.