Persbericht: Reasonnet breidt IaaS uit naar The Datacenter Group Delft

Reasonnet – gespecialiseerd in het leveren van colocatie en ICT-infrastructuur- neemt haar vierde datacenterlocatie in gebruik bij The Datacenter Group in Delft. Met twee datacenters in Amsterdam en één in Almere, is met deze uitbreiding naar het Zuid-Hollandse datacenter een lang gekoesterde zakelijke droom werkelijkheid geworden.

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
Met de toetreding tot het datacenter in Delft is Reasonnet in staat om haar IaaS-platform verder uit te breiden en kan zij voorzien in de toenemende vraag naar Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Projectmanager Arno Overgaauw van Reasonnet vertelt waarom de keus op The Datacenter Group is gevallen: ‘Wij hebben enerzijds voor Delft gekozen vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de schaalbaarheid, maar nog veel belangrijker voor deze keuze is de geografische spreiding. Onze klanten kunnen nu kiezen uit verschillende geografische en strategische datacenters voor het hosten van hun diensten’.

Groen en flexibel datacenter
De projectmanager die ruim een jaar nauw betrokken was bij datacenterproject geeft aan dat er nog aantal andere belangrijke redenen waren om voor het Delftse datacenter te kiezen: ‘Wij proberen onze bedrijfsvoering te runnen met een gezonde balans tussen economische- en milieubelangen, en vinden het daarom belangrijk dat wij ons met onze partners kunnen identificeren’. Overgaauw bedoelt hiermee het groene karakter van het datacenter. Er wordt uitsluitend 100 % groene stroom gebruikt en het datacenter heeft sinds de oprichting in 2012 een PUE-waarde van 1.15. Overgauw vertelt verder: ‘The Datacenter Group is een partner die met ons meedenkt. Zij gaan net een stapje verder. Dat vragen onze klanten ook van ons’.

Uitbreiding clientèle lijst
Siemon van den Berg – CEO van The Datacenter Group – is verheugd met de komst van Reasonnet. ‘Met de komst van deze speler kunnen wij wederom een IaaS-leverancier met een goede naam en een uitgebreide klantenkring toevoegen aan onze lijst van cloudproviders, ICT-dienstverleners en carriers die al in onze datacenters zijn vertegenwoordigd. Voor onze klanten betekent de komst van Reasonnet nog meer keuzemogelijkheden op het gebied van infrastructuur uit de cloud’.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.