Persbericht: SURF Security Award 2016 voor GDI Foundation

GDI-foundationDe SURF Security Award 2016 gaat dit jaar naar de GDI Foundation. Victor Gevers en Vincent Toms ontvangen namens de organisatie de prijs voor hun zoektocht naar kwetsbaarheden in IT-systemen. Deze melden zij via responsible disclosure bij de betreffende organisaties. Door hun belangeloze inzet wordt het internet veiliger. De prijs is uitgereikt tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie in Nijmegen.

Geen eigenbelang
De jury vond het vooral bijzonder dat Victor Gevers zijn baan heeft opgezegd om zich volledig op GDI Foundation te kunnen richten. Hierdoor kan hij zonder eigenbelang werken aan een veiliger internet. De jury wil met de toekenning van de award een aanmoediging geven om het goede werk van GDI Foundation voort te zetten. Wim Biemolt, voorzitter van de jury: “Het is belangrijk dat organisaties als GDI Foundation kwetsbaarheden vinden en die doorgeven aan de betreffende organisaties. Door het gebruik van responsible disclosure wordt ervoor gezorgd dat deze kwetsbaarheden niet misbruikt kunnen worden. De keuze van Victor Gevers om zich hiervoor volledig vrij te maken is bijzonder en moet worden ondersteund.”

Prijs
De prijs, die 2500 euro bedraagt, is donderdag uitgereikt tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie van SURFcert, SCIRT en SCIPR. Het geldbedrag kan door GDI Foundation worden gebruikt voor het werk van GDI Foundation en draagt zo bij aan een veiliger internet.

De SURF Security Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief of idee met een substantiële bijdrage aan het (collectieve) beveiligingsniveau van de SURF-doelgroep. De Security Award is een initiatief van SURFcert, de SURF Community voor Informatiebeveiliging en Privacy (SCIPR) en de SURFnet Community van Incident Response Teams (SCIRT).

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.